facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Οι ΗΠΑ επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς σε Βρετανία και Ιρλανδία

Οι Ηνωμένες Πολιτείες επεκτείνουν τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία, όπως ανακοίνωσε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Οι νέοι περιορισμοί τίθενται σε εφαρμογή από τα μεσάνυκτα της Δευτέρας (ώρα Ουάσινγκτον, Τρίτη 04.00 GMT), όπως πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς: «Διακόπτουμε όλα τα ταξίδια από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία. Το μέτρο θα τεθεί σε ισχύ τα μεσάνυκτα της Δευτέρας». Οι Αμερικανοί και οι μόνιμοι κάτοικοι ΗΠΑ που θα ταξιδέψουν από τις δύο χώρες θα πάρουν άδεια εισόδου στο αμερικανικό έδαφος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσης 50 θανάτους από την επιδημία Covid-19 στις ΗΠΑ μέχρι στιγμής.

Ο Aμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι θα ήταν καλό οι εταιρείες να ακολουθήσουν το παράδειγμα της Apple και να κλείσουν τα καταστήματά τους.

Ανακοινώνοντας ότι έκανε, τελικά, το ιατρικό τεστ για τον κορωνοϊό, δήλωσε ότι «δεν ξέρει πότε θα πάρει τις απαντήσεις». Πάντως θερμομετρήθηκε και η θερμοκρασία του είναι «απολύτως κανονική».

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιβάλει μέτρα σε 26 ευρωπαϊκές χώρες αφήνοντας εκτός τη Βρετανία και την Ιρλανδία. Αρχικά οι περιορισμοί είχαν επιβληθεί για: Αυστρία, Βέλγιο, Τσεχία, Δανία, Εσθονία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ισλανδία, Ιταλία, Λετονία, Λιχτενστάιν, Λιθουανία, Λουξεμβούργο, Μάλτα, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Σουηδία και Ελβετία.

Από τους περιορισμούς εξαιρούνται οι Αμερικανοί υπήκοοι και οι μόνιμοι κάτοικοι. Θα τους δοθούν οδηγίες να κατευθυνθούν σε περιορισμένο αριθμό αεροδρομίων όπου θα μπορούν να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news