facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Πώς αποζημιώνονται κλίνες - Εξετάσεις που επιτάσσονται για τον ιό (απόφαση)

Τη διαδικασία δέσμευσης και αποζημίωσης νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων που επιτάσσονται λόγω κοροναϊού, ορίζεται σε κοινή απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Υγείας.

Στην απόφαση, που παρατίθεται πιο κάτω, επισημαίνεται πως η δέσμευση των εγκαταστάσεων αφορά το διάστημα έως 24 Ιουνίου.

Περιλαμβάνει τριτοβάθμιες δομές Υγείας του ΕΣΥ και στρατιωτικά νοσοκομεία, τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για νοσηλεία προσώπων που νοσούν από κορωνοιό, ανάλογα τις ανάγκες που θα προκύψουν και την διαθεσιμότητα των νοσοκομείων.

Με απόφαση των διοικητών τους, καθορίζεται η διαδικασία μεταφοράς των ασθενών που δεν πάσχουν από κορωναϊό.

Σε περίπτωση που δεν επαρκούν οι κλίνες στις δημόσιες δομές για τη μεταφορά των ασθενών, δύναται να διατίθενται κλίνες νοσηλείας και κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) σε ιδιωτικά θεραπευτήρια - κλινικές, καθ’ υπέρβασιν του αριθμού όσων διατίθενται στον ΕΟΠΥΥ.

Οι διακομισθέντες ασθενείς σε ΜΕΘ ιδιωτικών θεραπευτηρίων κλινικών, σε περίπτωση συνέχισης της νοσηλείας σε απλό θάλαμο νοσηλείας, επαναμεταφέρονται στις δομές του ΕΣΥ, εφόσον υπάρχει διαθεσιμότητα.

Αποζημίωση

Σε περίπτωση αναγκαίας διακομιδής ασθενούς από δημόσιο νοσοκομείο σε ιδιωτική κλινική, κατόπιν σχετικής συναίνεσης και αποδοχής του περιστατικού από την ιδιωτική κλινική, η νοσηλεία αποζημιώνεται, είτε με κεντρικό ενοποιημένο νοσήλιο (ΚΕΝ) είτε με ημερήσιο νοσήλιο που προβλέπεται στον Ενιαίο Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του ΕΟΠΥΥ.

Εξετάσεις

Στην ίδια απόφαση προβλέπονται αμοιβές 67,5 έως 85 ευρώ και κόστος μεταφοράς 5 έως 130 ευρώ για διαγνωστικές εξετάσεις σε ιδιωτικά κέντρα.

Όπως αναφέρεται, ο κλινικός και εργαστηριακός έλεγχος μπορεί να διενεργείται σε πιστοποιημένα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και εργαστήρια.

iatronet

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news