facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Τουρκική ακταιωρός χτύπησε σκάφος του Λιμενικού - Δείτε το βίντεο-ντοκουμέντο

«Σκοπούμενη» χαρακτηρίζει το υπουργείο Ναυτιλίας τη σύγκρουση της τουρκικής ακταιωρού με περιπολικό σκάφους του λιμενικού της Κω. Δείτε video ντοκουμέντο λίγο μετά τη σύγκρουση.
Ο Ερντογάν συγκρίνει την Ελλάδα με τους ναζί, σε μια νέα άθλια επίθεση κατά της χώρας μας και συγχρόνως στέλνει ακταιωρούς στο Αιγαίο να κινηθούν απειλητικά κατά σκαφών του ελληνικού Λιμενικού. Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί από την επιθετική ενέργεια τουρκικού σκάφους κατά περιπολικού του λιμενικού, ανοιχτά της Κω!
Όλα έγιναν τα ξημερώματα της Τετάρτης (11.03.2020). Στις 05:45 στα ανοιχτά της Κω και σε ελληνικά χωρικά ύδατα, τουρκική ακταιωρός έπεσε, εσκεμμένα, σε περιπολικό σκάφος «με σαφή πρόθεση τον εμβολισμό του», όπως αναφέρει το υπουργείο Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή του.
Το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής.
Από τη σύγκρουση προκλήθηκαν μικρών υλικές ζημιές στο περιπολικό σκάφος ενώ δεν υπήρξε τραυματισμός μέλους πληρώματος.
Δείτε το video που έδωσε στη δημοσιότητα το λιμενικό



Το video ντοκουμέντο
Video ντοκουμέντο απ’ όσα έγιναν τα ξημερώματα στο Αιγαίο ανέβασε στο twitter η ανταποκρίτρια της Bild στην Αθήνα, Λιάνα Σπυροπούλου. “Είναι στα δικά μας (σ.σ. προφανώς εννοεί στα ελληνικά χωρικά ύδατα) και μας χτύπησε, πίσω μας χτύπησε. Μας έχει κάνει ζημιά πίσω, μας έσπασε τα ρέλια (σ.σ. τα κάγκελα στην κουπαστή)” ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας.
Πλακιωτάκης: Η Τουρκία ήθελε επεισόδιο στο Αιγαίο
«Η Τουρκία για μία ακόμη φορά παραβιάζει με τρόπο προκλητικό και επικίνδυνο τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Ο στόχος της είναι φανερός: Να προκαλέσει επεισόδιο στο Αιγαίο», τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Εξήρε την ψυχραιμία των στελεχών του Λιμενικού, που «δεν επέτρεψε να πετύχουν τα τουρκικά σχέδια» και σημείωσε ότι «για μία ακόμη φορά η Τουρκία εκτίθεται στα μάτια της Διεθνούς Κοινότητας».
«Όσο κι αν ενοχλείται η Τουρκία, το Λιμενικό Σώμα συνεχίζει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορά μας έχοντας αυξήσει στον μέγιστο βαθμό την επιχειρησιακή του δραστηριότητα», καταλήγει στη δήλωσή του ο υπουργός Ναυτιλίας.
Από πρόκληση σε πρόκληση 
Η νέα ακραία πρόκληση της Τουρκίας στο Αιγαίο έρχεται μόλις λίγα 24ωρα μετά από την παρενόχληση από τουρκική ακταιωρό σκάφους του Λιμενικού στη Λέσβο με προφανή κίνδυνο σύγκρουσης! 
Το βίντεο με την νέα τουρκική πρόκληση ελήφθη από την ελληνική Ακτοφυλακή – Λιμενικό και δόθηκε στη δημοσιότητα από την ελληνική κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή (06.03.2020). 


newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news