facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Μαρτίου 2020

Μητσοτάκης για μετανάστες: Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται, κανείς δεν θα περάσει τα σύνορα

Μηνύματα στο εσωτερικό και το εξωτερικό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην περιοδεία του στην Αλεξανδρούπολη, τις Φέρες και τους Κήπους στον΄Εβρο πριν να υποδεχθεί στην ακριτική πόλη την ηγεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου).

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος, το ηθικό είναι ακμαιότατο, δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα» διεμήνυσε ο πρωθυπουργός ο οποίος έστειλε μήνυμα και στην Τουρκία λέγοντας ότι «η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς»Δείτε βίντεο από τη θερμή υποδοχή Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη




Δείτε βίντεο με τα μηνύματα του Κυριάκου Μητσοτάκη από τους Κήπους Έβρου





Θερμή υποδοχή στην Αλεξανδρούπουλη

Με χειροκροτήματα υποδέχτηκαν οι πολίτες στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος από το πρωί πραγματοποιεί περιοδεία στον Έβρο

Ο πρωθυπουργός περπάτησε στους δρόμους της πόλης και συνομίλησε με πολίτες, οι οποίοι τού εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αποφασιστική στάση και πολιτική που τηρεί η κυβέρνηση.



mitso02_2
mitso01_2
«Το ηθικό είναι ακμαιότατο, κάνουμε τη δουλειά μας, όλη η κοινωνία ενωμένη, καθώς είναι εθνική η προσπάθεια, δεν θα περάσει κάνεις παράνομα», ανέφερε ο πρωθυπουργός στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να εκβιάζεται και δεν θα εκβιαστεί. «Τα σύνορα της Ελλάδας, είναι σύνορα της Ευρώπης», πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ο Έβρος είναι πάντα όρθιος και η Θράκη πάντα όρθια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός ευχαριστώντας τις Ένοπλες δυνάμεις, τα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και τους κατοίκους που «βάζουν πάντα πλάτη», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.


mitso05
mitso04
mitso03
Οι Τούρκοι στέλνουν ανθρώπους με λωφορεία για να αυξήσουν την πίεση

Δεύτερος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών.

Εκεί ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση σε όλο το μήκος των συνόρων του Έβρου με τους αστυνομικούς στο φυλάκιο να του μεταφέρουν την εικόνα ότι την Δευτέρα και σήμερα, Τρίτη, η πίεση έχει μεταφερθεί στον Νότιο Έβρο. 

Όπως ειπώθηκε χαρακτηριστικά, τη νύχτα υπήρξε απόπειρα από 1.000 ανθρώπους, σε συγκεκριμένο σημείο, για μαζική είσοδο στη χώρα αλλά η απόπειρα αυτή απετράπη. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε ο πρωθυπουργός οι τουρκικές αρχές προωθούν σε συγκεκριμένα σημεία ανθρώπους με λεωφορεία προκειμένου να αυξήσουν την πίεση στα ελληνικά σύνορα αλλά οι ελληνικές αρχές επιτηρούν όλα τα σημεία και έχουν τον έλεγχο της κατάστασης.

Αναχωρώντας ο πρωθυπουργός χαιρέτισε και ευχαρίστησε εθελοντές – φύλακες του Δέλτα Έβρου που είχαν έρθει να τον συναντήσουν.


22369149
22369150
22369147
Η Ελλάδα δεν εκβιάζεται

Μετά τις Φέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρέθηκε στο ακριτικό στρατιωτικό φυλάκιο στη γέφυρα των Κήπων του Έβρου. Εκεί ο πρωθυπουργός χαιρέτησε και συνεχάρη το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν πάνω στη γέφυρα του ποταμού φυλάσσοντας τα σύνορα ενώ νωρίτερα επισκέφθηκε και τη στρατιωτική μονάδα στην ίδια περιοχή.

«Δεν θα περάσει κανείς παράνομα στη χώρα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενώ συνομιλώντας με αξιωματικούς τόνισε: «Να στείλουμε, εδώ, από τον Έβρο μήνυμα. Η Ελλάδα δεν πρόκειται να εκβιαστεί από κανέναν ο οποίος θέλει να χρησιμοποιεί κατατρεγμένους ανθρώπους για να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς. Έχει πολύ μεγάλη σημασία αυτό το οποίο γίνεται, χαίρομαι που βλέπω ότι το ηθικό είναι στην κυριολεξία ακμαιότατον. Σας έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη και είμαστε σίγουροι ότι θα κάνετε ακριβώς αυτό το οποίο πρέπει. Τίποτα λιγότερο. Αυτό μας γεμίζει όλους με παρά πολύ σιγουριά, να μπορεί ο καθένας να κάνει τη δικη του δουλειά. Και πάλι συγχαρητήρια».


22369153
22369157
22369166
protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news