facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Άδειες ειδικού σκοπού σε δημόσιο & ιδιωτικό τομέα -Πώς θα δίνονται

Άδειες ειδικού σκοπού επιπρόσθετες από την κανονική, με πλήρεις αποδοχές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για εργαζόμενους γονείς θεσπίζει η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Συγκεκριμένα σε ΠΝΠ που θα δημοσιευθεί σήμερα θα προβλέπεται:

-Οι άδειες ειδικού σκοπού θα ισχύουν όσο διάστημα είναι κλειστά τα σχολεία και το αργότερο έως τις 10 Απριλίου 2020 και θα καλύπτονται στο Δημόσιο καθ’ ολοκληρία από το κράτος και κατά 1/3 στον ιδιωτικό τομέα.

-Οι άδειες ειδικού σκοπού θα δίνονται στον ένα από τους δύο γονείς. Αν ο ένας γονέας δεν εργάζεται ο άλλος δεν δικαιούται. Σε περίπτωση μονογενεϊκής οικογένειας θα τη λαμβάνει ο ένας γονέας.

-Για κάθε τέσσερις ημέρες άδειας θα χρεώνεται μία ημέρα από την κανονική άδεια.

-Προτείνεται, όπου είναι δυνατόν, οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα αλλά και το Δημόσιο να εφαρμόζουν ευέλικτο ωράριο εργασίας

-Παράλληλα προτείνεται εργασία εξ αποστάσεως (τηλεργασία). Ο κ. Πέτσας έκανε σαφή αναφορά στον ιδιωτικό τομέα, όχι ωστόσο και στο Δημόσιο, όπου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι μπορεί να εφαρμοστεί μόλις στο 10 έως το πολύ το 20% των υπηρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr:

-Εφόσον ο ένας γονέας εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα και ο άλλο στο Δημόσιο, προτεραιότητα για την άδεια ειδικού σκοπού θα έχει ο δεύτερος.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news