facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Ικαρία: Με αεροδιακομιδή ήρθε στην Αθήνα ο γιος του επιχειρηματία

Λίγο πριν τις τέσσερις το απόγευμα του Σαββάτου, όπως επιβεβαίωσαν στο protothema.gr ο δήμαρχος του νησιού, Νίκος Καλαμπόγιας και ο αντιδήμαρχος, Νίκος Καλαμαριάς, ο 25χρονος γιος επιχειρηματία, το πρώτο επιβεβαιωμενο κρούσμα κορωνοϊού στην Ικαρία μεταφέρθηκε με στρατιωτικό μεταγωγικό αεροπλάνο C-27 μέσα σε ειδική κάψουλα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας και από κει πιθανότατα στο σπίτι του, ενώ κάποιες άλλες πληροφορίες λένε ότι ίσως να μεταφερθεί για προληπτικούς λόγους στο Θριάσιο Νοσοκομείο.

Όσον αφορά το δεύτερο επιβεβαιωμένο πρόσωπο που συνταξίδεψε μαζί του στο νησί της μακροζωίας, την Ολλανδέζα φίλη του αφού έδωσε κι εκείνη κατάθεση στο τοπικό αστυνομικό Τμήμα, επέστρεψε με συνοδεία στην εξοχική κατοικία της οικογένειας του 25χρονου με αυστηρές οδηγίες για περιορισμό κατ οίκον για τις επόμενες 14 μερες.

Σημειώνεται ότι η ειδική κάψουλα μέσα στην οποία μπήκε ο 25χρονος μετά την επιβίβαση του στο αεροπλάνο χρησιμοποιείται μόνο μια φορά τη μέρα σε ανάλογες περιπτώσεις και στη συνέχεια την απολυμανουν με ιδιαίτερα αυστηρες προδιαγραφές. Επιπλέον επιβεβαιωνονται και οι αρχικές μας πληροφορίες σχετικά με τις επαφες που είχε ο 25χρονος κατά την διάρκεια της παραμονής του στο νησί και μάλιστα όπως ανέφεραν κάτοικοι, συνάντησε αρκετό κόσμο που καλείται τώρα να το γνωστοποιησει στις αρμόδιες Αρχές ώστε να ελεγχθεί. Μάλιστα η δημοτική Αρχή απευθύνει έκκληση σε όσους ήρθαν σε επαφη με τον 25χρονο να ενημερώσουν άμεσα διότι τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η δημόσια υγεία.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news