facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Με μία συνταγή τα φάρμακα μέχρι τις αρχές Ιουνίου σε ηλικιωμένους και χρονίως πάσχοντες

Μέτρα για να μειωθούν οι μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων, ώστε να μην εκτεθούν στον κίνδυνο που προκαλεί ο κορωνοϊός, λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας.
Σημαντική διευκόλυνση ώστε να αποφεύγονται οι πολλές μετακινήσεις δίνει το Υπουργείο Υγείας στους ηλικιωμένους και τους ανθρώπους με χρόνια νοσήματα. Με εγκύκλιό του ο ΕΟΠΥΥ και μετά από σχετική απόφασή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, τα φάρμακα θα χορηγούνται πλέον με επαναλαμβανόμενες συνταγές μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.
Την εισήγηση έκανε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Ο ΕΟΠΥΥ με τη σειρά του ενημέρωσε τους γιατρούς όλης της χώρας να εκδίδουν από τώρα και το εξής επαναλαμβανόμενες συνταγές έως 10/06/2020 για τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.
Συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά:
  • όλους τους ηλικιωμένους άνω των 70 ετών
  • άτομα οποιασδήποτε ηλικίας με υποκείμενα σοβαρά χρόνια νοσήματα(καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτη, νοσήματα του αναπνευστικού)
  • άτομα με ανοσοκαταστολή.
Ο γενικός γραμματέας του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Γιώργος Ελευθερίου κρίνει το μέτρο ως ιδιαίτερα θετικό γι' αυτές τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού, που θα πρέπει να προστατευθούν από τις δυνητικά σοβαρές επιπτώσεις του κορωνοϊού:
“Είναι πολύ θετικό μέτρο και αφορά πολλούς ασθενείς, με την έννοια ότι είναι μεγάλος πληθυσμός αυτός που πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο και συνταγογραφεί. Με τη συγκεκριμένη οδηγία του ΕΟΠΥΥ, κάποιος θα μπορεί να παίρνει μια επαναλαμβανόμενη συνταγή μέχρι τις 30/06. Αυτό σημαίνει ότι οι ηλικιωμένοι ασθενείς κι αυτοί που έχουν προβλήματα υγείας και χρόνιες παθήσεις δεν θα είναι υποχρεωμένοι να επισκέπτονται τον γιατρό τους. Αυτό είναι θετικό γιατί περιορίζει τις μετακινήσεις των ασθενών και ειδικά των ηλικιωμένων και περιορίζει τις πιθανότητες επιμόλυνσής τους”.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν άμεσα να προμηθευτούν τις συνταγές για τα φάρμακά τους, πριν υπάρξει κορύφωση της διασποράς του κορωνοϊού.
Δείτε τη σχετική απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.
κορωνοϊός
iatropedia

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news