facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Δραματικές εξελίξεις: Τρία τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα – Δύο νεκροί σε μία μέρα

Τρία είναι, μέχρι στιγμής, τα θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα. Το πρωί του Σαββάτου έγινε γνωστό ότι έχασαν την μάχη δύο ασθενείς, και οι δύο με υποκείμενα νοσήματα.

Όπως έγινε γνωστό ο ένας ασθενής που κατέληξε ήταν ένας 67χρονος από την Ζάκυνθο. Ο άτυχος άνδρας είχε έρθει σε επαφή με το γκρουπ που είχε επιστρέψει από τους Αγίους Τόπους.

Ο άλλος ασθενής που έχασε την ζωή του ήταν ένας 90χρονος που νοσηλεύονταν στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.

Στην επίσημη ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας αναφέρει για τους δύο νέους θανάτους από το κορονοϊό ότι πρόκειται για 90χρονο Έλληνα πολίτη, με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ο οποίος εισήχθη με πνευμονία στο ΓΝ Πτολεμαΐδας στις 11 Μαρτίου 2020 και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Το δεύτερο θύμα είναι 67χρονος Έλληνας πολίτης, με υποκείμενα νοσήματα, που εισήχθη στο ΓΝ Ζακύνθου στις 12 Μαρτίου 2020, διασωληνώθηκε την ίδια μέρα και κατέληξε σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με τη χθεσινή επίσημη ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, πέντε ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι σε νοσοκομεία σε όλη την επικράτεια, ενώ 47 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, όπως σημείωσε ο κος Κικίλιας, τα 36 είναι υπό διερεύνηση, ενώ τα 11 είναι «ορφανά» (δηλαδή δεν έχουν σαφή πηγή έκθεσης), εκ των οποίων τα 9 βρίσκονται στην Αττική.

Παράλληλα, έχουν ελεγχθεί συνολικά 2.700 άτομα, ενώ μόνο το τελευταίο 24ωρο οι έλεγχοι που έχουν πραγματοποιηθεί είναι περισσότεροι από 1.000.

Από το σύνολο των κρουσμάτων, 47 είναι πάνω από 65 ετών, 79 ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40-64 και, όπως λένε οι επιστήμονες, σε αυτή την ομάδα αναμένουν τα περισσότερα κρούσματα. Επίσης έχουν προσβληθεί 7 παιδιά από 0 έως 17 ετών.

Γεωγραφικά η κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής: Αθήνα 85, Ηλεία 40, Αχαΐα 9, Θεσσαλονίκη 6, Ανατολική Αττική 5, Ζάκυνθος 4, Καστοριά 3.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news