facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Μπόρις Τζόνσον σε Βρετανούς για κορονοϊό: Σταματήστε περιττές επαφές και ταξίδια

Οι Βρετανοί πολίτες πρέπει να σταματήσουν κάθε περιττή κοινωνική επαφή και να αποφεύγουν τα άσκοπα ταξίδια, προκειμένου να αποτρέψουν την περαιτέρω διασπορά του νέου κορονοϊού, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον.

«Τώρα είναι η στιγμή προκειμένου όλοι να σταματήσουν τις περιττές επαφές με τους άλλους και να σταματήσουν όλα τα περιττά ταξίδια», επισήμανε ο Τζόνσον κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στη Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα πρέπει οι άνθρωποι να αρχίσουν να εργάζονται από το σπίτι, όπου πιθανόν θα μπορούν», επισήμανε και συνέχισε: «θα πρέπει να αποφεύγετε τις παμπ, τα κλαμπ και τα θέατρα και άλλους χώρους κοινωνικών συναθροίσεων».

«Φαίνεται πως τώρα προσεγγίζουμε τη φάση της ραγδαίας ανόδου της καμπύλης και χωρίς τη λήψη δραστικών μέτρων τα κρούσματα θα μπορούσαν να διπλασιάζονται κάθε 5 ή 6 ημέρες», εξήγησε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον ίδιο, τα κρούσματα του νέου κορονοϊού εξαπλώνονται με ταχύτερους ρυθμούς στο Λονδίνο σε σχέση με άλλες περιοχές της Βρετανίας, με την πρωτεύουσα της Βρετανίας να βρίσκεται λίγες εβδομάδες πιο κοντά στην κορύφωση της επιδημίας.

Ο Μπόρις Τζόνσον είπε ότι έως το προσεχές Σαββατοκύριακο θα καταστεί αναγκαίο να προστατευτούν εκείνοι με σοβαρότερα προβλήματα υγείας από τις κοινωνικές επαφές και η κυβέρνηση συστήνει στους πολίτες τώρα να αποφεύγουν τις μαζικές συναθροίσεις που απαιτούν την παρουσία μελών των υπηρεσιών εκτάκτων αναγκών.

Όπως εξήγησε ο επικεφαλής επιστημονικός σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης Πάτρικ Βάλανς, η Βρετανία ενδέχεται να χρειαστεί να κλείσει σχολεία για να επιβραδύνει τη διασπορά του ιού, αυτή, ωστόσο, η στιγμή δεν έχει έρθει.

«Κάποια στιγμή, όπως έχουμε πει, ενδέχεται να χρειαστεί να σκεφτούμε πράγματα όπως το κλείσιμο σχολείων. Όμως αυτά τα μέτρα πρέπει να εφαρμοστούν την κατάλληλη στιγμή με τον σωστό τρόπο, στο σωστό στάδιο της επιδημίας», υπογράμμισε

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news