facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Ζητάει και τα ρέστα η Τουρκική πρεσβεία για τις αθλιότητες στον Έβρο

Την ώρα που η Τουρκία αποδεδειγμένα πια όχι μόνον κατευθύνει μετανάστες στα σύνορα, αλλά με επιχειρήσεις του στρατού και της στρατοχωροφυλακής της προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για την παράνομη είσοδο μεταναστών στην Ελλάδα, η Τουρκική Πρεσβεία στην Αθήνα κάνει «κήρυγμα» περί «ηθικής» και επαναλαμβάνει τους γνωστούς ισχυρισμούς ότι η Ευρώπη «χρωστάει» στην Τουρκία.

Παράλληλα επαναλαμβάνει πως η Τουρκία δεν πρόκειται να εμποδίσει μετανάστες που θέλουν να περάσουν από το έδαφός της να έλθουν στην Ευρώπη

Με αφορμή την «επέτειο» της συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας, η πρεσβεία ισχυρίζεται πως «Η συνεχιζόμενη αδράνεια στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στη Συρία και αλλού, η επίθεση του συριακού καθεστώτος σε εκατομμύρια ανθρώπους που παγιδεύτηκαν στο Idlib», ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.

«Η παρουσίαση των πρόσφατων εξελίξεων ως «οργανωμένη δράση» ή «πρόκληση» είναι μόνο μέρος της τακτικής του παραπετάσματος καπνού που αποσπά της προσοχή της εγχώριας και διεθνούς κοινής γνώμης», υποστηρίζει ανερυθρίαστα η τουρκική πρεσβεία.

Όμως η πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα δεν μένει εκεί, αλλά παραδίδει «μαθήματα» στο ελληνικό Τύπο.

«Ο ελληνικός τύπος λέει ότι καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνο την κρίση της μετανάστευσης. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η Τουρκία μπορεί ή πρέπει; Είμαστε εκεί μόνο για να διασφαλίσουμε ότι η ΕΕ δεν θα ενοχληθεί από τους αιτούντες άσυλο; Αυτό δεν ακούγεται σωστό», αναφέρει, για να προχωρήσει στην συγκαλυμένη απειλή προς την Ελλάδα και την Ευρώπη:

«Δεν ενθαρρύνουμε τους αιτούντες άσυλο να εγκαταλείψουν την Τουρκία, αλλά δεν μπορούμε να εμποδίσουμε τους ανθρώπους να αποχωρήσουν. Δεν θα ενεργήσουμε ως κέντρο κράτησης κανενός και σίγουρα όχι ως η μεγαλύτερη φυλακή στον κόσμο».

Η Τουρκική Πρεσβεία φτάνει στο σημείο να παραδίδει και «μαθήματα ήθους».

«Οι συμφωνίες λειτουργούν αμφίδρομα ή δεν λειτουργούν καθόλου. Αυτή είναι η φύση των συμφωνιών, γραπτών ή προφορικών. Αυτός είναι ο νόμος. Η συμπόνια και η δικαιοσύνη δεν μπορούν να ανασταλούν. Ούτε η ηθική δικαιοσύνη», αναφέρει η τουρκική πρεσβεία.

onalert

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news