facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Μεταναστευτικό: Έκτακτη συνεδρίαση των υπ. Εσωτερικών της ΕΕ

Συνεδριάζει εκτάκτως την Τετάρτη το συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το προσφυγικό, μετά από αίτημα του αντιπροέδρου της Κομισιόν, Μαργαρίτη Σχοινά. Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεδρίαση θα αποτελέσει ευκαιρία να υιοθετηθούν μέτρα υποστήριξης της Ελλάδας.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει πάντα, όταν βρίσκεται ενώπιον δοκιμασίας, να επιδεικνύει ενότητα», τόνισε ο κ. Σχοινάς, ενώ αναφορικά με τις απειλές Ερντογάν προς την ΕΕ απάντησε ότι «κανείς δεν μπορεί να εκβιάσει ή να εκφοβίσει την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει εκτάκτως και το Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, μετά από αίτημα του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια.

Επίσης, την Τρίτη, θα μεταβούν στον Έβρο για να επιθεωρήσουν την κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι. Επίσης, στην επίσκεψη στον Έβρο θα βρίσκονται ο Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Andrej Plenković και ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός και Υπουργός Εσωτερικών της Κροατίας, Davor Božinović.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news