facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

Τουρκία: Επιμένουν ότι δεν έχουν κρούσματα κορονοϊού και μιλούν για την πιο ασφαλή χώρα!

Αξεπέραστοι στην ψευτιά είναι οι γείτονές μας. Εκτός του ότι η Τουρκία, μια χώρα 80 εκατομμυρίων δεν έχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού, έχουν επιστρατευθεί «φανταστικοί» τουρίστες που δηλώνουν σε τουρκικά ΜΜΕ πόσο ασφαλείς αισθάνονται στην Τουρκία.

Βέβαια, για να είμαστε σωστοί να παραθέσουμε την εκπληκτική δήλωση του υπουργού Υγείας της Τουρκίας ο οποίος είπε: «Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ο κορονοϊός να είναι στην Τουρκία αλλά δεν υπάρχει ούτε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα».

Έτσι, την ώρα που στην Ελλάδα υπάρχουν φόβοι ότι λόγω κορονοϊού η τουριστική περίοδος θα τιναχτεί στον αέρα, στην Τουρκία όλο και πληθαίνουν τα δημοσιεύματα που την θέλουν, ως την πιο ασφαλή χώρα για διακοπές.

Αλήθεια ή ψέμματα (;) κανείς δεν ξέρει, αφού δεν είναι και λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως κρούσματα υπάρχουν, απλά για συγκεκριμένους λόγους και σκοπούς η τουρκική κυβέρνηση δεν τα αποκαλύπτει.

Εκμεταλλευόμενοι την περίοδο αυτοί, όπου η Ιταλία έχει γονατίσει από τον κορονοϊό και η Ελλάδα έχει 89 επιβεβαιωμένα κρούσματα οι Τούρκοι επιχειρηματίες του τουρισμού τρίβουν τα χέρια τους και δηλώνουν πως η χώρα τους είναι ασφαλής και προστατευμένη από τον ιό.

Για τον λόγο αυτό καθημερινά αναρτούν στο διαδίκτυο δημοσιεύματα και γκάλοπ, τα οποία υποτίθεται πως γίνονται συνεχώς στους τουρίστες, οι οποίοι μιλούν για το ταξίδι τους στην Τουρκία εξηγώντας μάλιστα και τους λόγους για τους οποίους την επέλεξαν. Τις περισσότερες φορές οι μαρτυρίες δεν αναγράφονται ενώ αφήνονται να θεωρηθούν.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Demirören (DHA) η Τουρκία θεωρείται ως μια αξιόπιστη επιλογή, καθώς δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένες περιπτώσεις του κορονοϊού, ενώ λαμβάνονται όλες οι απαραίτητες προφυλάξεις, οι οποίες παρεμποδίσουν τη μετάδοσή του.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επέλεξε την Τουρκία μια τουρίστρια από τις Φιλιππίνες η Nicole που μίλησε στο Demirören (DHA) εξηγώντας “Νομίζω ότι η Τουρκία είναι τόσο προσεκτική για αυτό και είναι ένα ασφαλές μέρος για τους τουρίστες. Απολαμβάνω τον χρόνο μου στην Κωνσταντινούπολη. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση κορονοϊού στην Τουρκία γι αυτό και οι άνθρωποι να συνεχίσουν να την επισκέπτονται».

Από την άλλη ένας τουρίστας με το όνομα Μωάμεθ, ο οποίος έφτασε στην Κωνσταντινούπολη πριν από τρεις ημέρες από το Πακιστάν, σκοπεύει να μείνει στη χώρα για μια εβδομάδα και δήλωσε επίσης ότι επέλεξε τη χώρα, καθώς φαίνεται πιο ασφαλής σε αυτόν για διακοπές.

Μια ομάδα Ρώσων τουριστών από τη Μόσχα φαίνεται πως ερώτηση είπε ότι επρόκειτο να επισκεφτούν τη Βενετία, όμως τελικά αποφάσισαν να αγοράσουν εισιτήρια για την Τουρκία, καθώς η χώρα είναι σήμερα ασφαλής και προστατευμένη από την εξάπλωση του ιού.

Αλβανός τουρίστας, ο οποίος είχε επίσης επιλέξει την Κωνσταντινούπολη για διακοπές, δήλωσε ότι πιστεύει ότι “Ο ιός δεν θα εξαπλωθεί, καθώς οι αξιωματούχοι γνωρίζουν πώς να προστατεύουν τους ανθρώπους από τον ιό”.

Στα δημοσιεύματα οι Τούρκοι δεν ξεχνούν να αναφέρονται, συνεχώς με αριθμούς στα κρούσματα του κορονοϊού σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς και έκτακτα μέτρα πρόληψης του παγκόσμιου οργανισμού υγείας που έχουν ανακοινωθεί έως τις 3 Απριλίου.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news