facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Ορκίστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Χωρίς χειραψίες λόγω κορωνοϊού

Σε στενό κύκλο βουλευτών αξιωματούχων και καλεσμενων διεξήχθη η τελετή ορκωμοσίας της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου λόγω των μέτρων προστασίας απο τον κορωνοϊό.

Μετά την αναγνώση του όρκου η κυρία Σακελλαροπούλου κατέβηκε στα βουλευτικά έδρανα χαιρετώντας με ένα νεύμα του κεφαλιού της και χωρίς να κάνει καμία χειραψία - λόγω κορωνοϊού - όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και όλους τους υπουργούς. Εκτός τελετής έμειναν οι αναπληρωτές και υφυπουργοί.

Δείτε βίντεο με την ορκωμοσία της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας






Η Κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ εκπροσωπήθηκε απο 15 βουλευτές μεταξυ των οποίων ο γραμματεας της Σταυρος Καλαφάτης και οι αντιπρόεδροι του κοινοβουλιου Χαραλαμπος Αθανασίου και Θανασης Μπουρας.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ το παρών έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας και 5 βουλευτές.

Το παρων έδωσαν και οι αρχηγοι των υπολοιπων κομματων Φώφη Γεννηματά,Δημήτρης ΚουτσούμπαςΚυριακάς Βελόπουλος και Γιάνης Βαρουφάκης.

Δείτε φωτογραφίες από τα μέτρα για τον κορωνοϊό στη Βουλή:




orkomosia_proedros_dhmokratia_sakelaropoulou_boulh_ellada__2
orkomosia_proedros_dhmokratia_sakelaropoulou_boulh_ellada__1
orkomosia_proedros_dhmokratia_sakelaropoulou_boulh_ellada_


Στα έδρανα των αξιωματούχων βρέθηκε ο αρχαιότερος πρέσβης στη χώρα μας που τυγχάνει να είναι ο πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατιας κ. Κενεβέζος, ο πρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κ.α.

Ελάχιστοι παρακολούθησαν τη διαδικασία και από τα θεωρεία μεταξυ αυτών ο σύντροφός της κυρίας Σακελλαροπούλου, ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου και αλλοι.

Η έναρξη της διαδικασίας έγινε περίπου στις 11:10 απο τον αντιπρόεδροΝικήτα Κακλαμανη. Την ίδια στιγμη ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης υποδέχονταν στο ΜΝέγαρος της Βουλής την κυρία Σακελλαροπουλου.

Δείτε φωτογραφίες από την άδεια Βουλή:




boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia
boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_5
boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_1
boulh_athna_ellada_sakelaropoulou_proedros_dhmokratias_orkomosia_2

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news