facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Μαρτίου 2020

Μεγάλες γερμανικές πόλεις θέλουν να φιλοξενήσουν ανηλίκους πρόσφυγες από ελληνικούς καταυλισμούς

Τις νομικές προϋποθέσεις για την υποδοχή παιδιών από τους ελληνικούς προσφυγικούς καταυλισμούς ζητούν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας επτά μεγάλες πόλεις της χώρας.

«Ιδιαίτερα πρέπει να βοηθηθούν αμέσως ορφανά παιδιά, τα οποία έχουν μεταφερθεί σε αυτούς», αναφέρει κοινή έκκληση των δημάρχων, την οποία μετέδωσε το Δίκτυο Συντακτών Γερμανίας (Redaktionsnetzwerk Deutschland / RND).

Η έκκληση, η οποία υποστηρίζεται επίσης από τον σοσιαλδημοκράτη υπουργό Εσωτερικών της Κάτω Σαξονίας, Μπόρις Πιστόριους, θα δημοσιευθεί επισήμως σε εθνικό επίπεδο την Παρασκευή (06/03), όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εκτός από τον Πιστόριους, την έκκληση υπογράφουν οι δήμαρχοι της Κολωνίας, του Ντίσελντορφ, του Πότσνταμ, του Ανόβερου, του Φράιμπουργκ, του Ρότενμπουργκ και της Φρανκφούρτης επί του Όντερ (ανατολική Γερμανία). Σύμφωνα με αυτήν την έκκληση η ομοσπονδιακή κυβέρνηση πρέπει να ενεργοποιηθεί και να δώσει τη δυνατότητα στις γερμανικές πόλεις να δεχθούν ασυνόδευτους πρόσφυγες σε εθελοντική βάση. Επί του παρόντος δεν υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες γι' αυτό.

Οι δήμαρχοι ανήκουν σε όλα σχεδόν τα κόμματα (Χριστιανοδημοκρατικό, Σοσιαλδημοκρατικό, Αριστερά, Πράσινοι).

Υπάρχουν επίσης και άλλες 140 πόλεις, οι οποίες είναι διατεθειμένες να βοηθήσουν πρόσφυγες. Γι' αυτό και ο Πιστόριους δήλωσε στο RND: «Το γεγονός ότι τόσο πολλοί δήμοι είναι έτοιμοι να δεχτούν τους πιο αδύναμους των αδυνάτων είναι ένα ισχυρό μήνυμα ανθρωπισμού».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news