facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Γεωργιάδης: Η απαγόρευση απολύσεων ισχύει από χθες, ό,τι έγινε πριν έγινε

Την προϋπόθεση διατήρησης των θέσεων εργασίας για την ένταξη επιχειρήσεων στα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, για όσους πλήττονται από την κρίση με τον κορονοϊο, επανέλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ, «οι απολύσεις απαγορεύονται ρητών σε όσες επιχειρήσεις κλείσαμε, και να γίνει απόλυση θεωρείται άκυρη. Στις επιχειρήσεις που δεν κλείσαμε λέμε ότι, για να ενταχθούν, βασική παράμετρος είναι να μην κάνουν απολύσεις. Όποιος απολύσει έστω και έναν δεν θα μπορεί να ενταχθεί».

«Λέμε στους εργοδότες: Σας συμφέρει να μην απολύσετε κανέναν» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

«Όπως εξήγησε, η απαγόρευση απολύσεων είναι σε ισχύ από τη χθεσινή ημέρα. Ό,τι έγινε πριν τη δημοσίευση του μέτρου, έγινε», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

«Τώρα κρινόμαστε όλοι και στο τέλος θα φανεί και θα κρίνει ο λαός ποιος έκανε τι, και οι επιχειρηματίες πρέπει να βάλουν πλάτη. Μπροστά θα πάμε όλοι μαζί. Όποιος βάζει πλάτη έρχεται το κράτος και κάτι του δίνει, θα πάμε μπροστά όλοι μαζί» είπε επίσης.

Αναφορικά με τα αντισηπτικά, επανέλαβε πως μέσα στην εβδομάδα αναμένεται πλήρης εξομάλυνση στην προμήθεια αντισηπτικών.

Τέλος σχετικά με τις εισπρακτικές εταιρείες και την αναστολή λειτουργίας τους, εξήγησε πως δεν πάμε σε αναστολή χρεών, αλλά θέλουμε να διακόψουμε τις συνεχείς οχλήσεις.



newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news