facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2020

Προσφυγικό -Μηταράκης: Τι είπε για τη δημιουργία κλειστών κέντρων σε ακατοίκητα νησιά

Για τα σενάρια περί μεταφοράς προσφύγων σε ακατοίκητα νησιά, ρωτήθηκε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ΑΝΤ1.

Αναφορικά για τις προτάσεις που έχουν ακουστεί περί δημιουργίας κέντρου στα Τοκμάκια ή άλλα ακατοίκητα νησιά, ο κ. Μηταράκης είπε: «Στη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου με την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, συμφωνήσαμε όλοι ότι χρειάζεται μια κλειστή δομή αντί μιας ανοιχτής. Η κυβέρνηση έχει κάνει έναν συγκεκριμένο στρατηγικό σχεδιασμό. Επιλέξαμε αυτό που θεωρούμε εμείς ότι έχει την ελάχιστη επίπτωση στις τοπικές κοινωνίες»

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν είναι η κυβέρνηση ανοιχτή σε τέτοιες αντιπροτάσεις απάντησε: «Ζητάμε διαρκώς την άποψη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης . Μέχρι στιγμής ακούμε μεμονωμένες φωνές να εκφράζουν και μια άλλη εναλλακτική. Όταν αυτό πάρει μια μορφή πιο συλλογική, κάθε πρόταση μπορεί να συζητηθεί».

Στο πρωτοσέλιδο του χθεσινού της φύλλου η «Εφημερίδα των Συντακτών» αποκάλυψε ότι έχει επανέλθει στο τραπέζι η παλιά πρόταση της κυβέρνησης για κλειστά κέντρα σε ακατοίκητα νησιά. Για να μην το χρεωθεί η ίδια, σκοπεύει να το εμφανίσει ως πρόταση των αυτοδιοικητικών του Βορείου Αιγαίου, αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news