facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 31 Μαρτίου 2020

ΕΟΔΥ: Κινητές μονάδες για τη μείωση βλάβης σε ενεργούς χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών

Στοχευμένες παρεμβάσεις μείωσης βλάβης σε ενεργούς Χρήστες Ενδοφλέβιων Ναρκωτικών (ΧΕΝ) σχεδιάζει και υλοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), μέσω προγραμμάτων κινητών μονάδων του, σε κεντρικά σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Τα προγράμματα του ΕΟΔΥ έχουν διανείμει περισσότερες από 1.200.000 καθαρές σύριγγες στον ωφελούμενο πληθυσμό κι έχουν συμβάλλει τα μέγιστα στην προσπάθεια αναχαίτισης της επιδημίας HIV σε ΧΕΝ.

Η ανάγκη συνεχούς λειτουργίας των προγραμμάτων του ΕΟΔΥ είναι, σύμφωνα με τον Οργανισμό, πολύ μεγαλύτερη, ιδιαιτέρως σε καιρούς πανδημίας, με δεδομένο ότι ο ωφελούμενος πληθυσμός αποτελεί μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες.



Η κινητή μονάδα μείωσης βλάβης, η οποία εν μέσω υγειονομικής κρίσης, συνεχίζει την αδιάκοπη λειτουργία της, θα προσφέρει, πέραν του δωρεάν αποστειρωμένου υλικού χρήσης, το οποίο είναι αναγκαίο σε καθημερινή βάση στον συγκεκριμένο πληθυσμό, και τη δυνατότητα εμπεριστατωμένης πληροφόρησης από τον αρμόδιο φορέα για τον COVID-19, καθώς και εμφιαλωμένο νερό και χυμούς, σε μια προσπάθεια κάλυψης βασικών αναγκών ατόμων που στη πλειοψηφία τους διαβιούν στον δρόμο.

Τα μέλη του προσωπικού της κινητής μονάδας μείωσης βλάβης, τηρώντας στο μέγιστο τα μέτρα ατομικής προστασίας, θα συνεχίσουν και σε αυτές τις δύσκολες ώρες να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την προστασία της Δημόσιας Υγείας, καθώς οι λήπτες των προγραμμάτων μείωσης βλάβης, που συχνά υποφέρουν από πολλαπλά προβλήματα υγείας, δεν έχουν πρόσβαση στη στέγαση και στη γενική κοινωνική και υγειονομική περίθαλψη.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news