facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: «Δεν είδαμε ποτέ κάποιον από τον ΠΟΥ εδώ, στα χαρακώματα» είπε ο κυβερνήτης του Βένετο

Ο δήμαρχος του Βένετο, της περιφέρειας στον ιταλικό βορρά που δέχτηκε τεράστιο πλήγμα από την επέλαση του κορωνοϊού, μίλησε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η περιοχή και κατέθεσε προτάσεις για την καλύτερη δυνατή πρόληψη.

«Το Βο Γιουτζάνεο, ο πρώτος δήμος που επηρεάστηκε στην Ιταλία, αποτελεί σήμερα τον υγιέστερο δήμο της χώρας. Στο Βο, υποβάλλαμε όλους τους πολίτες σε τεστ για τον κορωνοϊό» ανέφερε ο Λούκα Ζάια σε συνέντευξη Τύπου και συνέχισε: «Αυτό αποτελεί απόδειξη πως το σύστημα ελέγχου μας λειτουργεί αποτελεσματικά, Εδώ, είχαμε τις δυο πρώτες περιπτώσεις, ελέγξαμε τους πάντες, κάναμε 3.000 ελέγχους, βρήκαμε 66 θετικά κρούσματα, τα απομονώσαμε για 14 ημέρες και στο τέλος υπήρχαν ακόμα 6 θετικά. Έτσι, τελειώσαμε το παιχνίδι με τον κορωνοϊό».

«Τα σημερινά δεδομένα, μας δίνουν 2.473 θετικά δείγματα, με 498 να νοσηλεύονται, τα 156 σε μονάδες εντατικής και 130 να έχουν αποσωληνωθεί, ενώ έχουμε 69 θανάτους. Δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επαληθεύονται και αν συνεχιστεί η κατάσταση, θα έχουμε από 400 ως 600 ανθρώπους στις εντατικές. Για τον λόγο αυτό, τα μέτρα πρέπει να γίνουν ακόμα πιο σκληρά» πρόσθεσε ο Ζάια.

Ακόμη, ο κυβερνήτης του Βένετο πρότεινε τη λύση των αγροτικών τρακτέρ, τα οποία «μπορούν να κυκλοφορούν τις νύχτες και να σκορπίζουν στους δρόμους νερό και χλωρίνη. Γνωρίζω κάποιους δημάρχους στην Ιταλία που το κάνουν ήδη».

Επιπλέον, αναφέρθηκε και στην περίπτωση της Βρετανίας, τονίζοντας: «Δεν συμφωνώ με την τακτική του Τζόνσον. Μπορεί να λέει πως βασίζεται σε επιστημονικά στοιχεία, αλλά εγώ δεν θέλω άλλες ανθρωποθυσίες. Αν μας πουν να κάνουμε κάτι τέτοιο, καλύτερα να αλλάξουμε χώρα!».

Τέλος, έκανε λόγο για το δοκιμασικό σχέδιο με τα ταμπόν, που θα εφαρμόσει από την επόμενη εβδομάδα στη Βενετία, αφήνοντας αιχμές για τους αξιωματούχους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. «Λυπάμαι που υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι λένε πως τα κάναμε όλα λάθος. Μιλάμε για τον ΠΟΥ, αλλά δεν είδαμε ποτέ κάποιον κύριο του ΠΟΥ εδώ, στα χαρακώματα» συμπλήρωσε.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news