facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Έβρος: Αναφορά για πυροβολισμούς από Τούρκους σε ελληνική περίπολο

Καθημερινές είναι, πλέον, οι τουρκικές προκλήσεις από τις δυνάμεις Ασφαλείας της γειτονικής χώρας στα ελληνοτουρκικά σύνορα, τόσο στον Έβρο, όσο στο Αιγαίο.

Μετά από τις προσπάθειες των Τούρκων να προκαλέσουν καταστροφές στον φράχτη στον Έβρο, τις ρίψεις δακρυγόνων και χημικών με drones προς τις ελληνικές δυνάμεις και αρκετά άλλα περιστατικά τα οποία καταγράφονται σε μόνιμη, σχεδόν, βάση, έγινε γνωστό πως αργά το βράδυ της Τρίτης, άνδρες των Τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων Επιχειρήσεων πυροβόλησαν πάνω από τζιπ των Ενόπλων Δυνάμεων που βρισκόταν σταθμευμένο στην ελληνική πλευρά των συνόρων, στον βόρειο Έβρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ελληνική περίπολος ανέφερε τους πυροβολισμούς, χωρίς να μπορεί να επιβεβαιώσει αν ήταν εναντίον της.

Νωρίτερα, μία τουρκική ακταιωρός είχε κινηθεί προς την πλευρά σκάφους του Λιμενικού Σώματος στα ανοιχτά της Κω και κατάφερε, μάλιστα, να το χτυπήσει στην πρύμνη. Σύμφωνα με το Λιμενικό «το περιπολικό σκάφος εκτελούσε διατεταγμένη περιπολία στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή επί της οριογραμμής».

Σε αυτό το πλαίσιο, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών το μεσημέρι της Τετάρτης, «έχει κληθεί ο Τούρκος πρέσβης για εξηγήσεις στο υπουργείο Εξωτερικών ενώ, όπως κατά πάγια τακτική, ενημερώνονται όλοι οι εταιροί σε ΝΑΤΟ και ΕΕ».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news