facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: “Πόλεμος” ανάμεσα στις υγειονομικές υπηρεσίες στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”

Την ώρα που τα κρούσματα του κορονοϊού επισήμως στη χώρα μας έφτασαν σήμερα τα εννιά, ένας ακήρυχτος “πόλεμος” φαίνεται πως έχει ξεσπάσει μεταξύ των υγειονομικών υπηρεσιών του αεροδρομίου “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Σύμφωνα με επίσημο χαρτί, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του newsit.gr, μετά τις καταγγελίες που προέκυψαν για το “ανύπαρκτο” έργο του αεροϋγειονομείου, η προϊσταμένη αρχή της υπηρεσίας του αεροδρομίου, αντιτίθεται και επιρρίπτει ευθύνες στο ΕΚΑΒ για καθυστέρηση ασθενοφόρου, σε τουλάχιστον δυο περιστατικά ύποπτων κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στο “Ελευθέριος Βενιζέλος”.

Μέσα από το έγγραφο η προϊσταμένη της υπηρεσίας εκτός από την αναφορά, που κάνει στα δυο ύποπτα κρούσματα κορονοϊού που πέρασαν ελεύθερα από τις πύλες του αεροδρομίου, ζητάει την ύπαρξη ασθενοφόρου (που σύμφωνα με πληροφορίες ήδη υπάρχει) σε άμεση ετοιμότητα για την διακομιδή στα εκάστοτε νοσοκομεία αναφοράς.

Συγκεκριμένα την Παρασκευή 28/02/2020 αφίχθη άνδρας, ο οποίος χαρακτηρίστηκε μετά από τον συντονισμό των υπηρεσιών υγείας ως ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού. Άμεσα ειδοποιήθηκε να προσέλθει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα έφτασε μετά από δυο ώρες.

Το ίδιο επαναλήφθηκε το βράδυ του Σαββάτου 29/02/2019 με παρόμοιο περιστατικό.

Στο έγγραφο η υπηρεσία του αεροϋγειονομείου επιτίθεται ανοιχτά στο ΕΚΑΒ, εκφράζοντας μέχρι και την ανησυχία της για την διασπορά του κορωναϊού σε περίπτωση επιβεβαιωμένου κρούσματος στον Διεθνή Αερολιμένα, την ώρα μάλιστα που βάση των οδηγιών δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο από το υπουργείο υγείας για τις πύλες εισόδου στη χώρα.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news