facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ κάλεσε την Τουρκία να μην χρησιμοποιεί τους μετανάστες ως μοχλό πίεσης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, Χάικο Μάας δήλωσε ότι δεν δέχεται τη χρήση των προσφύγων ως μοχλό πολιτικής πίεσης και ότι η ΕΕ είναι έτοιμη να προχωρήσει σε μια συμφωνία με την Τουρκία για το θέμα της μετανάστευσης, όπως σημειώνει ρωσικό δημοσίευμα.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι η συνέντευξη του Γερμανού ΥΠΕΞ μεταδόθηκε στο κανάλι YouTube του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο Μάας αναφέρθηκε στις εντατικές διαπραγματεύσεις που έγιναν στο Συμβούλιο των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ τόσο για την κατάσταση στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας όσο και στο ζήτημα των προσφύγων.

Επιβεβαίωσες την ετοιμότητα της ΕΕ να συμμορφωθεί με τις συμφωνίες με την Τουρκία, με την επιφύλαξη της τήρησης των υποχρεώσεών της από την Άγκυρα.

«Αυτό δεν έγινε στο παρελθόν, στο μέλλον δεν θα δεχθούμε και δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι απελπισμένοι άνθρωποι, οι πρόσφυγες, να χρησιμοποιούνται ως μοχλός πολιτικής πίεσης», δήλωσε ο Μάας.

Όπως σημειώνεται, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πριν από δύο εβδομάδες, συνέκρινε τις ενέργειες του ελληνικού στρατού εναντίον των προσφύγων στα σύνορα με την Τουρκία με τα ναζιστικά εγκλήματα.

Η Ελλάδα, ανέφερε ότι όλοι αυτοί που κατευθύνονται στα ελληνικά σύνορα δεν είναι πρόσφυγες από το Ιντλίμπ, αλλά μετανάστες στην Τουρκία που έχουν ζήσει πολλά χρόνια στη χώρα αυτή.

echedoros-a

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news