facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός - Πάτρα: Αστυνομικό "μπλόκο" στο ύψος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου - ΦΩΤΟ

Ένα από τα μπλόκα της αστυνομίας για την απαγόρευση της κυκλοφορίας λόγω κορονοϊού, στήθηκε το πρωί της Κυριακής (29.03.2020) στην Πάτρα, έξω από την εκκλησία του Αγίου Νικολάου.
Αστυνομικοί σταματούσαν τα οχήματα, ζητώντας τα απαιτούμενα έγγραφα που συνοδεύουν την έξοδο από το σπίτι. Ο Ιερός Ναό ήταν ανοιχτός και όποιος πιστός ήθελε μπορούσε να μπει να προσκυνήσει.
Πρόκειται για την ίδια εκκλησία, όπου την 25η Μαρτίου λειτούργησε κανονικά, παρά τις απαγορεύσεις τόσο από την ιεραρχία όσο και από την Πολιτεία.
Μάλιστα ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Φλαμής που μπήκε με την κάμερα μέσα στον Ιερό Ναό εμποδίστηκε από πιστούς. Η λειτουργία διεκόπη και άπαντες τα έβαλαν με τον δημοσιογράφο ο οποίος κατέγραφε την σκηνή.
Την λειτουργία τέλεσε ο ιερέας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος, ο οποίος πολλές φορές έχει έρθει σε αντιπαράθεση με τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο αλλά και την Ιεραρχία.
Η ενέργειά του αυτή προκάλεσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης, αλλά και την λήψη προληπτικών μέτρων εκ μέρους της Πολιτείας για να μην επαναληφθεί η παράνομη ενέργειά του.
Μάλιστα, ο εφημέριος, π. Γκοστσόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα και επιστολή με αποδέκτη τον πρωθυπουργό στην οποία έχει γράψει τίτλο: “Σας τιμούν εικόνες με περιπολικά έξω από Εκκλησίες;” ενώ ταυτόχρονα καλεί τους πιστούς σε διαμαρτυρία.
Γράφει επί λέξει:
“Για να μπορέσουμε να κάνουμε φέτος Πάσχα ας διαμαρτυρηθούμε έντονα στους Βουλευτές της ΝΔ της Αχαΐας. Στην επιστολή στον Πρωθυπουργό υπάρχουν τα mail τους για τους τοπικούς Βουλευτές (Αχαΐας της ΝΔ). Για τους λοιπούς Βουλευτές της χώρας μπορεί να γίνει αναζήτηση στην επίσημη ιστοσελίδα της Βουλής.”
Προφανώς οι “συστάσεις” του μητροπολίτου Πατρών Χρυσοστόμου γράφτηκαν από τον κληρικό της Μητρόπολής του στα παλαιότερα των υποδημάτων του.
Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,
Πιστεύετε ότι τέτοιες εικόνες (αστυνομική επιχείρηση με περιπολικό και έξι αστυνομικούς «για προληπτικούς λόγους»!) έξω από Ι. Ναό κατά την ώρα των Χαιρετισμών σάς τιμούν ως Πρωθυπουργό Ευρωπαϊκής, Δημοκρατικής και Ορθόδοξης χώρας;
Τόσος μεγάλος κίνδυνος υπάρχει από τους… Χαιρετισμούς ή απλώς θέλετε να αποδείξετε την αποφασιστικότητά σας σε 20 ανυπεράσπιστους πιστούς;
Μην ξεχνάτε ότι ακόμα και αυτός ο Στάλιν όταν κινδύνεψε η χώρα του άνοιξε τις Εκκλησίες που ο ίδιος είχε κλείσει…
Μην ξεχνάτε το απόσταγμα της εκκλησιαστικής εμπειρίας αιώνων: «Φοβερὸν τὸ ἐμπεσεῖν εἰς χείρας Θεοῦ ζῶντος»… ή το αρχαιοελληνικό σχήμα ότι μετά την Ύβρη ακολουθεί η Νέμεση…
ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ σε όλους μας!
newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news