facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και η Βουλγαρία - Τριπλασιάστηκε ο αριθμός των κρουσμάτων σε μια ημέρα

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε και η Βουλγαρίας. Την απόφαση την πήρε η κυβέρνηση της χώρας, εξαιτίας της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ έκδωσε και σχετικό διάταγμα για κλείσιμο έως τις 29 Μαρτίου όλων των μη αναγκαίων καταστημάτων.

Η Βουλγαρία καταμετρά σήμερα 23 κρούσματα έναντι 7 χθες και η κυβέρνηση κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατάσσοντας την αναστολή όλων των εμπορικών συναλλαγών σε εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, μπαρ, καφέ, νυχτερινά κέντρα και αίθουσες παιχνιδιών.

Βάσει της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, που θα έχει ισχύ έως τη 13η Απριλίου, θα επιβληθούν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις από και προς τις χώρες όπου καταγράφονται πολλά κρούσματα του νέου κορωνοϊού, θα κλείσουν τα σχολεία και τα πανεπιστήμια και θα δίνεται η δυνατότητα στην αστυνομία να παρεμβαίνει όταν δεν τηρείται η καραντίνα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ απηύθυνε έκκληση στους Βούλγαρους να τηρήσουν κατά γράμμα τους κανονισμούς και απείλησε με φυλάκιση ενός έτους όσους παραβιάζουν την καραντίνα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
"Θέλουμε η επιβολή της κατάστασης έκτακτης ανάγκης να διαρκέσει έναν μήνα" είπε ο Μπορίσοφ ενώπιον του κοινοβουλίου. "Τη χρειαζόμαστε για όσους παραβιάζουν την καραντίνα" επισήμανε.

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news