facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: 892 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα, 71 νέα το τελευταίο 24ωρο – Στους 26 οι νεκροί

Σε 892 ανέβηκε την Πέμπτη ο επίσημος αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας.

Όπως ανέφερε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 71 νέα κρούσματα.

Παράλληλα, νοσηλεύονται σε ΜΕΘ 57 άτομα από τα οποία 54 είναι διασωληνωμένοι. Αντίθετα, 42 άτομα έχουν λάβει εξιτήριο.

Μέχρι σήμερα 26 έχουν χάσει τη ζωή τους στην Ελλάδα, καθώς το τελευταίο 24ωρο τα θύματα αυξήθηκαν κατά τέσσερα. 21 ήταν άνδρες και 5 γυναίκες.

Συνολικά σε όλο τον κόσμο τα συνολικά κρούσματα είναι 492.000 και οι θάνατοι 22.169.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, η εξέλιξη της επιδημίας στην Ελλάδα δεν δείχνει σημάδια εκθετικής αύξησης, αλλάδεν πρέπει να εφησυχάζουμε, είμαστε μέσα στη μάχη. Όπως είπε πρέπει να συνεχίσουμε την θετική ανησυχία και την αυστηρή εφαρμογή των μέτρων, αφού αν τα μέτρα αρθούν, θα είχαμε τη εικόνα που βλέπουμε στην Ισπανία και την Ιταλία. Δεν είμαστε σε κατάσταση εφησυχασμού, αλλά σε κατάσταση επαγρύπνησης και πρέπει να τηρούνται τα μέτρα αποστασιοποίησης.

Η άρση των μέτρων τώρα θα ήταν καταστροφική, σημείωσε ο κ. Τσιόδρας, και επισήμανε ότι ήδη προετοιμάζεται και μελετάται το πώς θα γίνει το πέρασμα από το σημερινό στάδιο στον τερματισμό της καραντίνας.

Αναφορικά με τα quick test τα γρήγορα τεστ σημείωσε ότι περνάνε από διαδικασία αξιολόγησης, ώστε να πιστοποιηθούν κάποια, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για όσους αναρρώνουν για να επιβεβαιώνουν ότι είναι πλέον αρνητικοί στον ιό.

Όπως τόνισε το Ευρωπαϊκό Κέντρο εξέδωσε την αναθεωρημένη εκτίμηση κινδύνου, σύμφωνα με την οποία τις πρώτες 14 ημέρες, η αναλογία κρουσμάτων στο γενικό πληθυσμό ήταν 3,3/100.00ο ενώ τις επόμενες 14 ημέρες εξάπλωσης της νόσους, η αναλογία αυτή έγινε 36,1/100.000.

Ο κ. Χαρδαλιάς από την πλευρά του, τόνισε ότι η αναγκαιότητα των νέων μέτρων είναι ξεκάθαρη και ότι η ελληνική κοινωνία δείχνει μεγάλη ωριμότητα στην εφαρμογή των μέτρων. Όπως είπε ο ιός δεν κάνει εξαιρέσεις και μπορεί κάποιες ομάδες να είναι πιο ευάλωτες αλλά κανείς δεν είναι ασφαλής από τον κορονοϊό.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news