facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κορονοϊός: Στα 743 τα κρούσματα στην Ελλάδα, 48 το τελευταίο 24ωρο – Στους 20 οι νεκροί

Σε 743 αυξήθηκαν τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του υπουργείου Υγείας.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, κ. Σωτήρης Τσιόδρας, το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 48 νέα κρούσματα. Από τα νέα κρούσματα, τα 21 ήταν οι επιβάτες που ήρθαν με τις δύο πτήσεις από Ισπανία, από Μαδρίτη και Βαρκελώνη.
Συνολικά  νοσηλεύονται 134 άτομα, ενώ οι διασωληνωμένοι είναι 45 άτομα. Και οι 45 διασωληνωμένοι είναι άνδρες, με μέση ηλικία τα 68 έτη και με χρόνιο σοβαρό νόσημα.  «Η διασωλήνωση είναι σημαντική ιατρική πράξη και αυξάνει την πιθανότητα επιβίωσης για όσους ασθενείς εκδηλώνουν σοβαρή αναπνευστική ανεπάρκεια» τόνισε ο κ. Τσιόδρας, σχολιάζοντας την αύξηση των διασωληνωμένων.
Μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 20 άτομα (17 άνδρες και 3 γυναίκες), ενώ 32 έχουν πάρει εξιτήριο.
Αναφορικά με την πορεία της επιδημίας σημείωσε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.
Αναφερόμενος στη συνολική εικόνα του ιού στο κόσμο, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι 396.807 έχουν προσβληθεί σε όλο τον κόσμο σε 197 χώρες και έχουμε 17.235 θανάτους. Σημείωσε ότι τόσο το Ηνωμένο Βασίλειο όσο και οι ΗΠΑ προχώρησαν επίσης σε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας καθώς πλέον για όλους η προστασία του πληθυσμού είναι το κύριο μέλημα.
Επίσης χαρακτήρισε θετική εξέλιξη ότι για δεύτερη μέρα στη σειρά, η Ιταλία παρουσίασε μείωση ρυθμού αύξησης κρουσμάτων και μείωση ρυθμού αύξησης θανάτων.
Διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας
Νέες διευκρινίσεις για την απαγόρευση κυκλοφορίας έδωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς. Όπως είπε, η φόρμα Α, που αφορά στη μετακίνηση από και προς την εργασία, θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει σφραγίδα του εργοδότη. Η μη ύπαρξη καθιστά την βεβαίωση άκυρη.
Όπως είπε επίσης, οι εταιρείες έκδοσης κοινοχρήστων πρέπει να δίνουν στους εργαζόμενους βεβαίωση εργοδότη με το ωράριο και αναλυτικά τις διευθύνσεις των πολυκατοικιών, που θα επισκεφτούν.
Στη συνέχεια, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως αλλάζει το ωράριο των σούπερ μάρκετ από την Πέμπτη, καθώς έχει πλέον μειωθεί η κίνηση των πολιτών σε αυτά.
Όπως είπε από την Πέμπτη 26-3 ως και Σάββατο 25/4 τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργούν 7.00π.μ. με 09.00μμ τις καθημερινές και 7.00π.μ. με 08.00μμ το Σάββατο.
Τα σούπερ μάρκετ την Κυριακή θα είναι κλειστά.
Έλεγχοι της ΕΛΑΣ για ασθενείς και άτομα υψηλού κινδύνου
Η ΕΛΑΣ πραγματοποίησε ελέγχους σε ασθενείς που παραμένουν σε καραντίνα στο σπίτι, αλλά και άτομα που ήρθαν σε επαφή με θετικούς στον Covid-19 και θεωρούνται άτομα υψηλού κινδύνου.Σε 17 ελέγχους βρέθηκαν και οι 17 νοσούντες στα σπίτια τους. Αντίθετα στα άτομα που αποτελούν στενές επαφές με νοσούντες, σε σύνολο 161 ελέγχων, 8 βρέθηκαν εκτός και τους επιβλήθηκαν το πρόστιμο των 5.000 ευρώ και οι προβλεπόμενες ποινικές κυρώσεις.
mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news