facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

Επιπλέον 71 κρούσματα και 17 νεκροί στην Ελλάδα

Άλλα 71 νέα κρούσματα κοροναϊού, ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα, μαζί με 17 θανάτους από την COVID-19. Μάλιστα, όπως δήλωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας τα μαθηματικά μοντέλα δείχνουν ότι τα πραγματικά κρούσματα είναι περίπου 8-10.000. Να σημειωθεί ότι ο καθηγητής έδειξε ως ένα βαθμό αισιόδοξος ότι η χώρα με τα μέτρα που πήρε κατάφερε να κερδίσει χρόνο. «Δεν μπορώ να πω ότι η καμπύλη έχει μειωθεί αλλά δεν έχει αυξηθεί σημαντικά. Δεν είναι όμως 100% βέβαιο».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, καθηγητή Παθολογίας - Λοιμώξεων Σωτήρη Τσιόδρα, η κατάσταση διαμορφώνεται συνοπτικά ως εξής:

* 71 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας (94 χθες)

* Συνολικά 695 επιβεβαιωμένα κρούσματα (624 χθες).

* Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα.

* Το 56% των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες (55,7% χθες)

* Νοσηλεύονται 114 ασθενείς (124 χθες).

* Οι 35 είναι διασωληνωμένοι (34 χθες).

* Η μέση ηλικία των νοσηλευόμενων είναι τα 68 έτη (64 έτη χθες).

* Οι θάνατοι από την COVID-19 ανέρχονται σε 17 (15 χθες).

* Από αυτούς, το 74% είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

* Το 74% ήταν άντρες.

* Η μέση ηλικίας όσων κατέληξαν ήταν τα 76 έτη (77 έτη χθες).

* 29 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο (19 χθες).

Κικίλιας: Εχουμε 2.158 κλίνες

«Από τον Ιανουάριο ορίσαμε τα 13 νοσοκομεία αναφοράς και πραγματοποιήσαμε υπό τον συντονισμό του ΕΚΑΒ, ασκήσεις ετοιμότητας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ευχαρίστησε θερμά τον Σωτήρη Τσιόδρα για ό,τι έχει προσφέρει και θα συνεχίσει να προσφέρει στη μάχη κατά του κορονοϊού ανοίγοντας τη σημερινή ενημέρωση του υπουργείου Υγείας προς τους ιατρικούς συντάκτες για την εξέλιξη της πανδημίας COVID -19 στην Ελλάδα.

Όπως είπε ο υπουργός συνεχίζεται η σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ σημειώνοντας ότι «πριν από δύο μήνες το ΕΣΥ είχε 565 κλίνες ΜΕΘ, σε αυτό προσθέσαμε 80 από τον ιδιωτικό τομέα για την έξαρση της γρίπης. Έχουμε προσθέσει στο σύστημα 38 κλίνες ΜΕΘ από τα στρατιωτικά νοσοκομεία καθώς και ολόκληρο το ΝΙΜΙΤΣ που θα χρησιμοποιηθεί ως νοσοκομείο για τον κορονοϊό».

Συνολικά υπολογίζεται πως 2158 κλίνες έχουν δεσμευθεί για ασθενείς με COVID -19 και όπως είπε ο κ. Κικίλιας, Παμακάριστος, ΝΙΜΙΤΣ, πτέρυγες του Αγία Βαρβάρα και το θεραπευτήριο «Άττικα» στην Ελευσίνα θα δέχονται αποκλειστικά ασθενείς με COVID-19. «Είναι στο χέρι σας να συνεχίσει να αντέχει το εθνικό σύστημα υγείας» σημείωσε ο υπουργός Υγείας και συμπληρώνοντας ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

euro2day

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news