facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΕΕ: 700 εκατ. € στην Ελλάδα όλα για τους αλλοδαπούς - Μηδέν € για τα μέτρα ασφάλειας στον Έβρο

Την προσφορά για την υποτιθέμενη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας 700 εκατ. € αποφάσισε η ΕΕ, πλην όμως ΟΛΟ το ποσό δεν θα πάει στην Ελλάδα, αλλά στους αλλοδαπούς, ήτοι συνθήκες διαβίωσης, επιδόματα κλπ!

Ούτε μισό ευρώ δεν πρόκειται να δοθεί για την βελτίωση των μέτρων ασφάλειας στον Έβρο, την ώρα που η ΕΕ «κόπτεται» υπέρ των ελληνικών προσπαθειών για το κλείσιμο των συνόρων.

Όπως είπε η Ευρωπαία επίτροπος, αρμόδια για τις Εσωτερικές Υποθέσεις, Ίλβα Γιόχανσον, η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη να προστατεύσει τα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ, αλλά «πρέπει να το πράξει με αναλογικά μέτρα».

Μίλησε για πραγματική αλληλεγγύη προς τη χώρα μας και επανέλαβε ότι η Φρόντεξ με την αποστολή προσωπικού της στην Ελλάδα θα ενισχύσει το πρόγραμμα ταχείας επιστροφής, ενώ αρμόδιοι υπάλληλοι από την Υπηρεσία Ασύλου θα βοηθήσουν τις ελληνικές αρχές.

Η κ. Γιόχανσον, η οποία θα βρίσκεται από αύριο το βράδυ στην Ελλάδα και θα έχει συναντήσεις με τον αρμόδιο υπουργό και τις ελληνικές αρχές, όπως είπε, κοινοποίησε στους ευρωβουλευτές ότι η ΕΕ θα ενισχύσει οικονομικά της χώρα μας με 350 εκατ. ευρώ και, αργότερα, με επιπλέον 350 εκατ. ευρώ με τροποποιητικό κανονισμό.

Όλο το ποσό θα χρησιμοποιηθεί για βελτίωση της διαβίωσης των... "προσφύγων - μεταναστών", διατροφή, στέγαση, μεταφορά κ.λπ.

Όπως είπε, κατά την επίσκεψή της στην Ελλάδα, θα συζητήσει το τι σκοπεύει να πράξει η χώρα ώστε να συμμορφωθεί με το ευρωπαϊκό δίκαιο και με τη διαδικασία χορήγησης ασύλου.

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και του προέδρου του Συμβουλίου, Σάρλ Μισέλ, μετά τη συνάντηση που είχαν τη Δευτέρα με τον Ρ.Τ. Ερντογάν και τόνισε ότι πρέπει να συνεχιστεί ο διάλογος και να αποκλιμακωθεί η ένταση και ότι οι «γραμμές επικοινωνίας είναι ανοικτές»

pronews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news