facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Το υπ. Ανάπτυξης έδωσε 48 ώρες για την υποχρεωτική δήλωση αποθεμάτων σε μάσκες και αντισηπτικά

Εντός 48 ωρών θα πρέπει όλες οι εμπλεκόμενες επιχειρήσεις στην αλυσίδα παραγωγής, εισαγωγής, διακίνησης, εμπορίας και διανομής χειρουργικών μασκών, αντισηπτικών διαλυμάτων και μαντηλακίων να γνωστοποιήσουν τα αποθέματα τους στο Υπουργείο Ανάπτυξης στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων που έχουν τεθεί σε εφαρμογή με την ΠΝΠ για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Η δήλωση, όπως διευκρινίζει σε ανακοίνωση του το Υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι υποχρεωτική και θα γίνεται μέσω ειδικού συνδέσμου που μπορούν να βρουν οι υπόχρεες επιχειρήσεις στην ιστοσελίδα του υπουργείου (www.mindev.gov.gr). Μάλιστα η αρχική δήλωση με τα στοιχεία των αποθεμάτων θα πρέπει να επικαιροποιείται κάθε τρεις μέρες για τους επόμενους δύο μήνες.

Η πρόσβαση στην ειδική εφαρμογή γίνεται μέσω των κωδικών πρόσβασης ΓΕΜΗ για τις επιχειρήσεις που είναι εγγεγραμμένες ή μέσω των κωδικών πρόσβασης στο TAXIS για τους μη εγγεγραμμένους στο ΓΕΜΗ.

Το υπουργείο Ανάπτυξης υπενθυμίζει ότι «η μη υποβολή ή η επιβολή ανακριβούς δήλωσης επισύρει κυρώσεις υψηλών διοικητικών προστίμων και κατάσχεσης των προϊόντων».

«Η κρίσιμη κατάσταση που διέρχεται η χώρα μας επιβάλει την υπεύθυνη συνεργασία όλων των εμπλεκομένων για την διασφάλιση της δημόσιας υγείας. Η προστασία του πληθυσμού συνιστά ύψιστο καθήκον όλων μας», καταλήγει η ανακοίνωση του Υπουργείου.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news