facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

Αλλαγές στη λειτουργία των ΚΕΠ στις Αχαρνές φέρνει ο κορωνοϊός. Θα λειτουργούν μόνο 2 ΚΕΠ. Αυστηρά μέτρα και στις υπόλοιπες δημοτικές υπηρεσίες

Με απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών Σπύρου Βρεττού λαμβάνονται μία σειρά μέτρων με σκοπό την προστασία του προσωπικού του Δήμου. Λειτουργώντας με ψυχραιμία και τη σοβαρότητα που επιτάσσει η διαμορφωθείσα κατάσταση ο Δήμαρχος φροντίζει να ληφθούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα βοηθήσουν τους υπαλλήλους του Δήμου. Σε συνδυασμό με την ατομική υπευθυνότητα, τη σωστή ενημέρωση και την ψύχραιμη αντιμετώπιση, που πρέπει όλοι να επιδεικνύουν τα μέτρα αυτά σκοπό έχουν να αντιμετωπιστεί η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Με βάση τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου δόθηκαν συγκεκριμένες οδηγίες για:


  • Την αυστηρή τήρηση όλων των κανόνων ατομικής και αναπνευστικής υγιεινής.
  • Την ελεγχόμενη είσοδο Δημοτών. Συγκεκριμένα προβλέπεται ο έλεγχος από Δημοτικούς Αστυνομικούς στην είσοδο κάθε κτιρίου των δημοτών που επιθυμούν να εισέλθουν στο Δήμο. Η είσοδος θα πραγματοποιείται με την επίδειξη ταυτότητας (ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου), καταγραφή και για συγκεκριμένο σκοπό. Η διαδικασία θα ισχύει σε όλες τις εισόδους του Δήμου, την κεντρική, την είσοδο του κτιρίου Δημάρχου, την είσοδο της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και της Δημοτικής Κοινότητας Θρακομακεδόνων.
  • Τη λειτουργία μόνο δύο Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κεντρικό ΚΕΠ Αχαρνών και ΚΕΠ Θρακομακεδόνων. Σε αυτά θα εργάζονται όλοι οι υπάλληλοι των ΚΕΠ εκ περιτροπής, ενώ η είσοδος θα πραγματοποιείται με την διαδικασία που περιγράφηκε (έλεγχος και καταγραφή).
  • Τη συνεχή ενημέρωση των δημοτών για τον περιορισμό της προσέλευσής τους στις Δημοτικές και τις Δημόσιες υπηρεσίες.
  • Την ειδική αντιμετώπιση υπαλλήλων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες (με χρόνια προβλήματα υγείας). Με αίτησή τους στις αντίστοιχες διευθύνσεις θα μπορούν να απέχουν από την εργασία τους έως τις 31 Μαρτίου.
  • Ειδική μέριμνα για όσους υπαλλήλους έχουν ταξιδέψει πρόσφατα στο εξωτερικό. Καλούνται να λάβουν οδηγίες από τον ΕΟΔΥ, ενώ θα παραταθεί η άδεια όσων απουσιάζουν στο εξωτερικό.
  • Την ενδεδειγμένη αντιμετώπιση σε περίπτωση επαφής με ύποπτο υπό διερεύνηση ή επιβεβαιωμένο κρούσμα. Σε οποιαδήποτε τέτοια περίπτωση ή σε περίπτωση που παρουσιάσουν συμπτώματα (βήχα, πυρετό, δύσπνοια) οφείλουν να ενημερώσουν άμεσα την υπηρεσία και να επικοινωνήσουν με τον ΕΟΔΥ.
  • Την περίπτωση εμφάνισης συμπτωμάτων από υπάλληλο. Εάν αφορά λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού συστήνεται να μην προσέρχονται στην εργασία, να παραμένουν στην οικία τους και να επικοινωνούν με τον οικογενειακό τους γιατρό.
  • Την ενημέρωση των υπαλλήλων. Για επιπλέον ιατρικές πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ, αλλά και με το γιατρό εργασίας του Δήμου.

Τα μέτρα αυτά τίθενται σε ισχύ από τις 12 έως και τις 31 Μαρτίου, εκτός εάν υπάρξει νεότερη απόφαση.

Τέλος, στην απόφαση του Δημάρχου Αχαρνών επισημαίνεται ιδιαίτερα ότι καθ΄όλη τη διάρκεια της επιδημίας οδηγίες και μέτρα πρόληψης ενδέχεται να τροποποιηθούν και πάντοτε θα συντάσσονται με τις αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων και των επίσημων επιστημονικών φορέων.

doxthi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news