facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς για τους εγκλωβισμένους στο αεροδρόμιο Στάνσεντ: 24 από τους 73 αρνούνται να μας δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι

«Στην Ελλάδα θα επιστρέψουν μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται» ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στο ζήτημα των 73 Ελλήνων που παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδρόμιο Στάνσεντ στο Λονδίνο.

Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς, «θα έρθουν στην Ελλάδα μόνο όσοι έχουν ανάγκη να γυρίσουν, γιατί είναι υποχρέωση της Πολιτείας να φέρει όλους τους Έλληνες πίσω», ξεκαθαρίζοντας πως προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι να γυρίσουν στην πατρίδα μόνο όσοι έχουν χάσει τη δουλειά τους και δεν έχουν πού να μείνουν ή έχουν εκγλωβιστεί από πτήσεις transit.

Όσοι έχουν σπίτι στο εξωτερικό και έχουν φτιάξει εκεί τη ζωή τους δεν πρέπει να βγαίνουν έξω και ούτε να ζητούν να γυρίσουν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υποστήριξε ότι 24 από τους Έλληνες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο του Στάνσεντ έχουν αρνηθεί να δώσουν στοιχεία για το ποιοι είναι και κανείς δεν ξέρει το γιατί. «Είναι προτεραιότητά μας να γυρίσουν πίσω όλοι αλλά πρέπει να ξέρουμε ποιοι είναι. Πρέπει να ξέρουμε αν έφτασαν με τράνσιτ πτήση εκεί και με ποια», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Όπως ανέφερε, μέχρι να μπουν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στο Λονδίνο, μόλις 170 Έλληνες είχαν δηλώσει την πρόθεσή τους να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Από την επόμενη οι αιτήσεις εκτοξεύθηκαν στις 2.700, κάτι που το σύστημα στην Ελλάδα δεν μπορεί να σηκώσει.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news