facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Μαρτίου 2020

Στα 228 τα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα – 38 νέα με τα περισσότερα στην Αθήνα

Στα 228 ανέρχονται τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα, ανέφερε το απόγευμα του Σαββάτου ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, λοιμωξιολόγος κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Ανακοινώθηκαν 38 νέα κρούσματα κορονοϊού σε μια μέρα, ενώ μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας, τα περισσότερα νέα κρούσματα είναι στην Αθήνα, με τα «ορφανά» κρούσματα να είναι 22, ενώ τα 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι στιγμής έχουν ληφθεί 3.400 δείγματα από πολίτες.

Νοσηλεύονται 57 ασθενείς, ενώ πέντε είναι διασωληνωμένοι. Μέχρι στιγμής έχουν δοθεί 8 εξιτήρια σε ασθενείς.

Όσον αφορά στο προφίλ των νοσούντων, το 51% είναι πάνω από 65 ετών και τα περισσότερα είναι στην Αθήνα.

Ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι δεν συστήνεται έλεγχος σε ασυμπτωματικούς και πολίτες με ήπια συμπτώματα, ενώ θα υποστηριχθεί ηλεκτρονική συνταγογράφηση για χρόνια ασθενής με πνευμονία. Ηλεκτρονικές γνωματεύσεις για υγειονομικό υλικό είναι επιβεβλημένες για αυτούς τους ασθενείς.

Την ίδια στιγμή, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα πρέπει να λειτουργούν με κατά το δυνατόν λιγότερο συνωστισμό, μιας και η αποφυγή συνωστισμού είναι πολύ σημαντική για την πρόληψη εξάπλωσης του κορονοϊού.

Ιδιαίτερη προσοχή συνέστησε ο κ. Τσιόδρας ώστε να μην παρατηρηθούν συνθήκες, όπως αυτές στα σούπερ μάρκετ καθώς ευνοούν την μετάδοση της ασθένειας.

Αναφερόμενος στα παιδιά που έχουν βρεθεί θετικά στον ιό, ο κ. Τσιόδρας σημείωσε ότι πρόκειται για ήπιες περιπτώσεις, με ελαφρά συμπτωματολογία και τα περισσότερα εξ αυτών είναι σπίτι τους.

«Μη μας ανησυχούν τα παιδιά» επισήμανε ο ίδιος.

Ο κ. Τσιόδρας αναφέρθηκε ειδικότερα στους καπνιστές, επισημαίνοντας ότι αυξάνεται ο κίνδυνος να προσβληθούν από τον κορονοϊό σε σχέση με τους μη καπνίζοντες.

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news