facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 7 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Άλλα 21 κρούσματα στη χώρα - Έφτασαν τα 66

Συνεχίζεται η επέλαση του νέου κορωνοϊού στην Ελλάδα. Στα 66 έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τα περισσότερα εξ αυτών να συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με το ταξίδι προσκυνηματικού χαρακτήρα στους Αγίους Τόπους.

Πιο συγκεκριμένα, άλλα 21 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού SARS-CoV-2 ανακοινώθηκαν και επισήμως πριν από λίγο, βράδυ Σαββάτου, στη χώρα μας. Από αυτά, 13 βρίσκονται στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, επτά στο νομό Αττικής και ένα στο νομό Ευβοίας.

Το σύνολο των προσβληθέντων από τον νέο κορωνοϊό ανέρχεται πλέον σε 66 και είναι όλοι ελληνικής καταγωγής. Από αυτούς, οι 51 προέρχονται από την επιδημική έξαρση των εκδρομέων σε Ισραήλ και Αίγυπτο (47 μέλη της ταξιδιωτικής ομάδας και τέσσερις επαφές τους).

Ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται με σοβαρή πνευμονία στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΓΝ Πατρών. Όλοι οι υπόλοιποι είναι σε σταθερή κατάσταση και η επιτήρηση της υγείας τους συνεχίζεται -22 εξ αυτών νοσηλεύονται σε Αττική, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 43 παραμένουν σε απομόνωση στην οικία τους.

Η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών των νέων κρουσμάτων βρίσκεται σε εξέλιξη.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news