facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τα 20.000 κρούσματα στην Ευρώπη

Πάνω από 20.000 άνθρωποι (22.307) έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην Ευρώπη και 930 έχουν πεθάνει από τον ιό, μέχρι τις 19:00 ώρα Ελλάδας σύμφωνα με νέο απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου, στον οποίο προχώρησε συγκεντρώνοντας επίσημα στοιχεία.

Συγκεκριμένα, στην Ιταλία έχουν καταγραφεί 12.462 κρούσματα, από τα οποία 2.313 νέες μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο και 827 θανάτους στο σύνολο. Στην Ισπανία έχουν καταγραφεί 2.128 κρούσματα (506 νέα) και 47 θάνατοι. Στην Γαλλία 2.281 κρούσματα και 48 θάνατοι, στην Γερμανία 1.567 κρούσματα (428 νέα) και 3 θάνατοι και στην Ελβετία 642 κρούσματα (152 νέα) και 4 νεκροί.

Οι υγειονομικές αρχές της Γαλλίας κατέγραψαν 15 νέους θανάτους σήμερα, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των νεκρών από την επιδημία να ανέλθει σε 48, την ώρα που καταγράφεται μεγάλη άνοδος και στον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που παραχώρησε, ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας Ολιβιέ Βεράν ανακοίνωσε επίσης περιορισμούς σε δυο νέες περιοχές της χώρα, την Κορσική και την αστική ζώνη γύρω από την πόλη του Μονπελιέ στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 2.281, συμπλήρωσε ο Βεράν. Πρόκειται για μια αύξηση 497 κρουσμάτων σε σύγκριση με τον απολογισμό που ανακοινώθηκε χθες.

Η Σουηδία ανακοίνωσε σήμερα τον πρώτο θάνατο εξαιτίας του κορονοϊού, με ένα νοσοκομείο στη Στοκχόλμη να ανακοινώνει πως ένας ηλικιωμένος ασθενής υπέκυψε στην εντατική.

«Ο ασθενής είχε τον Covid-19 καθώς και μια υποκείμενη ασθένεια», ανακοίνωσε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Καρολίνσκα στην Χούντινγκε, έξω από τη σουηδική πρωτεύουσα.

Στη σκανδιναβική χώρα έχουν καταγραφεί μέχρι στιγμής 436 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Παράλληλα σήμερα η κρατική υπηρεσία υγείας ζήτησε από την κυβέρνηση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις ανω των 500 ατόμων σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Όλα τα κρατικά μουσεία της Μαδρίτης, συμπεριλαμβανομένου του Πράδο, του Ρέινα Σοφία και του Τίσεν-Μπορνεμίσθα, θα κλείσουν για το κοινό λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού που πλήττει την ισπανική πρωτεύουσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

«Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από αύριο, 12 Μαρτίου» και θα ισχύσουν μέχρι νεωτέρας, ανέφερε μέσω του Twitter το υπουργείο Ισπανίας.

Το Ρέινα Σοφία, όπου στεγάζονται η περίφημη «Γκερνίκα» του Πικάσο και άλλα αριστουργήματα σύγχρονης τέχνης, επιβεβαίωσε ότι θα κλείσει τις πύλες του.

Στη Μαδρίτη έχουν κλείσει τα εκπαιδευτικά ιδρύματα για 15 ημέρες και έχουν απαγορευτεί οι συναθροίσεις.

Η χρήση του όρου παγκόσμια πανδημία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για να περιγραφεί η εξάπλωση του νέου κορονοϊού δεν αλλάζει τον τρόπο αντιμετώπισής του, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του ΠΟΥ.

Ο δρ Μάικ Ράιαν είπε επίσης κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι η κατάσταση στο Ιράν είναι “πολύ σοβαρή” και ότι ο διεθνής οργανισμός θα ήθελε να δει περισσότερη παρακολούθηση και περισσότερη περίθαλψη για τους ασθενείς. Δήλωσε ότι εστάλησαν 40.000 τεστ για την ενίχνευση του κορονοϊού στην Ισλαμική Δημοκρατία το τελευταίο 24ωρο, ωστόσο τα ιατρικά εφόδια έχουν “πολύ μεγάλη έλλειψη” και είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν άλλες προμήθειες.

Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ τόνισε ότι το Ιράν και η Ιταλία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του μετώπου ωστόσο άλλες χώρες “θα βρεθούν πολύ σύντομα στην ίδια κατάσταση με τον κορονοϊό”.

Ο δρ Ράιαν είπε επίσης ότι υπάρχει “έλλειψη ανθεκτικότητας στα συστήματα δημόσιας υγείας ορισμένων χωρών και απηύθυνε έκκληση για καλύτερη παρακολούθηση, ιχνηλάτηση και “βελτίωση σε αυτά που κάνουμε”.

Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους από την πλευρά του κάλεσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου τη διεθνή κοινότητα να διπλασιάσει τις προσπάθειες για να αναχαιτιστεί η επιδημία, τονίζοντας ότι τα επιθετικά μέτρα μπορούν ακόμη να παίξουν μεγάλο ρόλο για τον περιορισμό της επιδημίας.

“Μας προβληματίζουν βαθύτατα και τα ανησυχητικά επίπεδα της ταχύτητας και της σοβαρότητας του ιού και τα ανησυχητικά επίπεδα της αδράνειας. Έτσι καταλήξαμε στην αποτίμηση ότι ο Covid-19 μπορεί να χαρακτηριστεί πανδημία”, δήλωσε.

aftodioikisi

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news