facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός - Βρετανία: Άλλοι 180 νεκροί - Στους 1.408 οι θάνατοι

Σοβαρή ανησυχία επικρατεί και στη Βρετανία, σχετικά με τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού. Άλλοι 180 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της πανδημίας. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει τις 1.408, ενώ των κρουσμάτων ξεπερνά τις 19.500.

Στη Σκωτία πέθαναν άλλοι έξι άνθρωποι ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 47.

Στην Ουαλία οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 14, φτάνοντας τους 62 συνολικά.

Στη Βόρεια Ιρλανδία οι θάνατου φτάνουν τους 22 και τα κρούσματα τα 533. 

«Lockdown» έως τον Ιούνιο προβλέπει σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον

Για τρεις μήνες θα χρειαστεί να μείνουν στα σπίτια τους οι Βρετανοί, προειδοποιεί σε συνέντευξή του κορυφαίος Βρετανός επιδημιολόγος, αναφερόμενος στη διάρκεια που μπορεί να έχει το «lockdown» στην πατρίδα του λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του Covid-19.

Την ίδια ώρα, έρευνα δείχνει ότι το ποσοστό θνητότητας των Βρετανών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας φθάνει σχεδόν το 50%.

Όπως δηλώνει στους «Τάιμς» ο Βρετανός επιδημιολόγος, σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον, Νιλ Φέργκιουσον, «θα χρειαστεί να κρατήσουμε αυτά τα μέτρα σε πλήρη ισχύ, κατά την άποψή μου, για μια σημαντική χρονική περίοδο, πιθανώς μέχρι τα τέλη Μαϊου ίσως και μέχρι τις αρχές Ιουνίου. Η εκτίμηση για τον Μάιο είναι αισιόδοξη».

Ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων στη Βρετανία θα συνεχίζει να αυξάνεται τις επόμενες δύο εβδομάδες, πριν αρχίσουν να αποδίδουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και περιορισμού των καθημερινών δραστηριοτήτων.

Στο μεταξύ, έρευνα που βλέπει σήμερα το φως της δημοσιότητας δείχνει ότι, το ποσοστό θνητότητας των ασθενών με κορωνοϊό που νοσηλεύονται σε Μονάδες Εντατικές Θεραπείας, είναι περίπου 50%, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news