facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2020

Χαρδαλιάς: Παρατείνεται έως 11 Απριλίου το κλείσιμο καταστημάτων και εκκλησιών – «Δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων του Πάσχα»

Παρατείνεται έως και τις 11 Απριλίου η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων σε ολόκληρη την επικράτεια, είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ημερήσια ενημέρωση για την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. «Τα υπόλοιπα θα παραμένουν ανοιχτά όπως σήμερα με τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας», ανέφερε

Επίσης, παρατείνονται έως τις 11 Απριλίου τα προσωρινά περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας. Δίνεται ωστόσο πλέον η δυνατότητα πραγματοποίησης λειτουργιών, κεκλεισμένων των θυρών, για διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

«Οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, προσθέτοντας πως τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται ως προς την αποτελεσματικότητα και τη αναγκαιότητά τους.

Αποφασίστηκε επίσης, όπως είπε, να παραταθεί η καραντίνα στα χωριά Δαμασκηνιά και Δραγασιά ακόμα μια εβδομάδα για προκλητικούς λόγους.

«Είμαι περήφανος για τον καθένα από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, της Δραγασιάς και του Εχίνου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αυτοπεριορισμού. Όπως ανέφερε 4 ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκαν σήμερα τους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου, λαμβάνοντας 165 δείγματα από κατοίκους που είχαν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό. Οι τελευταίοι «σήμερα θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία» και αύριο με βάση τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα τεθούν κάποιοι, αν χρειαστεί σε καραντίνα.

Επισήμανε ότι τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα και ότι τα δύσκολα είναι μπροστά μας και πως συνεχίζουμε την προσπάθεια με επιμονή και συνέπεια.

Ο κ. Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορονοϊού. «Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε πως «δεν υπάρχει ζήτημα εκδρομέων του Πάσχα», ξεκαθαρίζοντας πως η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει έξοδο πολιτών προς τα χωριά τους ενόψει της Μεγάλης Εβδομάδας.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news