facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: «Σαρώνει» όλο τον πλανήτη - 11.570 νεκροί, πάνω από 278.000 κρούσματα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του νέου κορωνοϊού παγκοσμίως, ενώ με ταχείς, δυστυχώς, ρυθμούς, αυξάνεται διαρκώς και ο αριθμός των νεκρών. Η μία μετά την άλλη, οι κυβερνήσεις εξετάζουν ή λαμβάνουν μέτρα αυστηρότατου περιορισμού στις μετακινήσεις, φτάνοντας ακόμα και στη γενική απαγόρευση κυκλοφορίας.

Από τη βαριά «πληγωμένη» Ιταλία και την Ισπανία, που βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, μέχρι τη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και το Βέλγιο, που επιβάλλουν αυστηρό περιορισμό μετακινήσεων, η «Γηραιά Ήπειρος» επιχειρεί να θωρακιστεί.

Πιο συγκεκριμένα, μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να αποφασίσει η Γερμανία εάν θα επιβάλει γενική απαγόρευση εξόδου, ενώ υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της απαγόρευσης της άσκοπης κυκλοφορίας εξετάζει και η ελληνική κυβέρνηση.

Σύμφωνα, δε, με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς, που ενημερώνονται διαρκώς από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, οι θάνατοι παγκοσμίως έχουν φτάσει τους 11.570 και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα τα 278.136. Το καλό νέο; Περίπου 89.260 άνθρωποι έχουν αναρρώσει.

Δραματική είναι η κατάσταση στην Ιταλία. Η γειτονική χώρα μετρά πλέον 4.032 νεκρούς και 47.021 κρούσματα. 5.129 άνθρωποι θεωρούνται πλέον ιαθέντες.

Ο αριθμός των θανάτων από τον κορωνοϊό αυξάνεται δραματικά και στην Ισπανία. Σήμερα, Σάββατο, ανήλθε στους 1.326 από τους 1.002 την Παρασκευή, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων περιστατικών αυξήθηκε στα 24.926, από 19.980, που είχε ανακοινωθεί χθες.

Η Κίνα (χωρίς το Χονγκ Κονγκ και το Μακάο), εν τω μεταξύ, απ’ όπου ξεκίνησε η επιδημία στα τέλη Δεκεμβρίου, έχει 80.976 κρούσματα, 71.150 ιαθέντες και 3.248 θανάτους.

Βαρύτατος ο απολογισμός και στο Ιράν. Ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε το Σάββατο κατά περισσότερους σε 1.556 και ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί ξεπερνάει πλέον τους 20.000, όπως δήλωσε αξιωματούχος της υγείας.

Τα πρώτα θύματα μετρούν πλέον η Σιγκαπούρη, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ισραήλ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news