facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020

Απαγορεύονται από την Τετάρτη οι συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων – Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

Νέα αυστηρότερα μέτρα για την πρόληψη της εξάπλωσης του κορονοϊού στη χώρα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Σύμφωνα με του υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, από αύριο απαγορεύονται οι δημόσιες συναθροίσεις με 10 ή περισσότερα άτομα. Στους παραβάτες θα επιβάλλεται διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ ανά πρόσωπο και περίπτωση, ανεξαρτήτως τυχόν άλλων ευθυνών, ιδίως ποινικών. Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς είπε πως αποθαρρύνονται αυστηρά οι ψυχαγωγικές συναθροίσεις σε κλειστό χώρο με συμμετοχή 10 ή περισσοτέρων ατόμων.

Εξαιρούνται περιπτώσεις όπως για μετάβαση σε δουλειά, σε σούπερ μάρκετ, σε πρατήρια καυσίμων, σε γιατρούς. Επιπλέον θα επιτρέπονται οι σωματικές ασκήσεις σε εξωτερικό χώρο (τρέξιμο) ανά δύο άτομα, με την κατάλληλη απόσταση, όπως και η έξοδος ανθρώπου με σκύλο.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις, είπε πως οφείλουν να λειτουγούν μέσω τηλεργασίας, ενώ όπου από τη φύση της επιχείρησης δεν είναι δυνατή η τηλεργασία, «οι επιχειρήσεις λειτουργούν με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό εκ περιτροπής, τηρώντας αυστηρά την αναγκαία απόσταση μεταξύ των εργαζομένων».

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε την αυστηρή σύσταση ότι οι πολίτες πρέπει να παραμένουν στην κατοικία τους ώστε να αποφύγουν στο μέγιστο βαθμό επαφές με άτομα εκτός του στενού οικογενειακού τους κύκλου.

Η μάχη εναντίον του κορονοϊού είναι διαρκής, μας αφορά όλους, τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και υπογράμμισε ότι ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε ετοιμότητα, όπως είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει και σήμερα με τον υπουργό Υγείας κατά τη σημερινή τους επίσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων του ΕΚΑΒ, όπως ανέφερε.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news