facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Oριστικό το ελληνικό «βέτο» στο κοινό ανακοινωθέν του ΝΑΤΟ για την Τουρκία

Οριστικό «όχι» στο consensus του Βορειοατλαντικού Συμφώνου για την έκδοση Κοινού Ανακοινωθέντος στήριξης της Τουρκίας είπε η Ελλάδα, μετά τις τελευταίες εξελίξεις.

Το αίτημα της Τουρκίας έγινε μετά την επίθεση κατά τουρκικών δυνάμεων στο Ιντλίμπ που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 33 στρατιώτες.

Σήμερα το μεσημέρι σε νέα συνεδρίαση σε επίπεδο Αναπληρωτών Μονίμων Αντιπροσώπων, οι συμμετέχοντες αρνήθηκαν να δεχθούν το ελληνικό αίτημα σαφούς αναφοράς στο Μεταναστευτικό και στα όσα συνέβησαν στον Έβρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες, η Ελλάδα είχε ζητήσει από τους Αναπληρωτές Μόνιμους Αντιπροσώπους, να συμπεριληφθεί στο κοινό ανακοινωθέν η αναφορά στον σεβασμό της Δήλωσης ΕΕ – Τουρκίας για το Μεταναστευτικό / Προσφυγικό, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό με αποτέλεσμα το κείμενο που συντάχθηκε να μην συμπεριλαμβάνει την ελληνική εισήγηση.

Το ελληνικό αίτημα είχε συναντήσει σφοδρές αντιστάσεις από σειρά χωρών, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, αλλά επίσης οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Γαλλία.

Η αρχική συνάντηση σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων το πρωϊ της Παρασκευής είχε ολοκληρωθεί χωρίς κοινή γραπτή δήλωση, με μία απλή προφορική δήλωση στήριξης του Γενικού Γραμματέα Γενς Στόλτεμπεργκ.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news