facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Καταδικασμένος για το Noor 1 «δείχνει» παρέμβαση Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση του ναρκόπλοιου

Την ώρα που η πολύκροτη υπόθεση της Novartis βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της πολιτικής και δικαστικής επικαιρότητας με τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρεμβάσεων από τον τέως αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, η «βεντάλια» ανοίγει όλο και περισσότερο και προς άλλες υποθέσεις.

Μετά από σχετικό αίτημα των βουλευτών του ΚΙΝΑΛ Βασίλη Κεγκέρογλου και Ευαγγελίας Λιακούλη, έφτασαν στα χέρια των μελών της προανακριτικής επιτροπής καταθέσεις από την Υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπου διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση του «Νοοr Ι», κατά τη διάρκεια της οποίας κατατέθηκαν στοιχεία που αφορούν τον κ. Παπαγγελόπουλο.

Πρόκειται για την κατάθεση που έδωσε τον περασμένο Δεκέμβριο, ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην δικογραφία του Νοοr 1 Ευθύμιος Γιαννουσάκης, ο οποίος καταγγέλλει ότι ο κ. Παπαγγελόπουλος είχε έντονο ενδιαφέρον για την υπόθεσή του, και ότι είχε συναντήσεις με τον λιμενικό Π. Χριστοφορίδη που διενεργούσε προανάκριση για το πλοίο που πιάστηκε να μεταφέρει 2 και πλέον τόνους ναρκωτικά. Επιπλέον, ο Ευ. Γιαννουσάκης, καταγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου, που όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «εξελίχθηκε σε εκβιασμό προκειμένου να καταθέσω εις βάρος του κυρίου Ευάγγελου Μαρινάκη» .

Ο κ. Παπαγγελοπουλος πάντως σχολιάζοντας την κατάθεση της πρώην εισαγγελέως εφετών Γεωργίας Τσατάνη στην προανακριτική επιτροπή της βουλής, είχε αναφερθεί εμμέσως και στον κ. Γιαννουσάκη: «Ως Εισαγγελέας και ως Υπουργός υπήρξα ασυμβίβαστος διώκτης της διαφθοράς. Αυτό δεν μου συγχωρούν κάποιοι διεφθαρμένοι και διαπλεκόμενοι πολιτικοί και έχουν συνασπισθεί με ελάχιστους, μετρημένους στα δάκτυλα του ενός χεριού, επίορκους Εισαγγελείς και έναν ισοβίτη κατάδικο για ναρκωτικά. Στόχος τους να με εκδικηθούν και ταυτόχρονα να εκφοβίσουν τη συντριπτική πλειοψηφία Εισαγγελέων και Δικαστών προκειμένου να εξασφαλίσουν την ανοχή και τη σιωπή τους στα σκάνδαλα και στις παρανομίες».

Εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»/dikastiko

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news