facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020

Εισαγγελική έρευνα για το αν υπάρχει διαρροή των απόρρητων εγγράφων του FBI για τη Novartis

Εισαγγελική έρευνα θα αποδείξει εάν τα απόρρητα έγγραφα του FBI για τη Novartis έχουν διαρρεύσει ή εάν στοιχεία αυτών περιήλθαν παρανόμως σε γνώση τρίτων προσώπων.

Αφορμή για την παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης ήταν το έγγραφο που απέστειλε προχθές η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής και κοινοποίησε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και την Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Πλέον, εισαγγελέας θα διερευνήσει εάν προκύπτουν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα αδικήματα από τα ζητήματα που θέτει η Ελένη Τουλουπάκη, στο απαντητικό έγγραφο της προς την Επιτροπή της Βουλής.

Η τελευταία είχε αποστείλει ένα νέο αίτημα στην εισαγγελέα για να αποστείλει τα έγγραφα του FBI, αίτημα το οποίο η κα Τουλουπάκη αρνείται να ικανοποιήσει, επικαλούμενη ρήτρες και διεθνείς συμβάσεις.

Στο νέο αίτημα η Προανακριτική Επιτροπή ζητούσε έξι συγκεκριμένα έγγραφα του FBI, αναφέροντας αυτή τη φορά τους αριθμούς πρωτοκόλλου τους και τις αντίστοιχες ημερομηνίες. Στοιχεία που, κατά τις εισαγγελικές πηγές, είναι σε γνώση μόνο της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς.

Στην έγγραφη απάντησή της στην Επιτροπή αναφέρει ότι οποίος έχει στην κατοχή του αυτά τα έγγραφα του FBI ή γνωστοποίησε στην Επιτροπή στοιχεία από αυτά ( όπως τους αριθμούς πρωτοκόλλου) ή όποιος παρείχε αντίγραφα στην Επιτροπή, ενδεχομένως έχει διαπράξει ποινικό αδίκημα.

Η εισαγγελέας επαναλαμβάνει και σε αυτό το έγγραφο της ότι είναι υποχρέωση της Ελλάδας να σεβαστεί τη σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ , η οποία επιβάλλει περιορισμούς στη χρήση εγγράφων και μόνο με προηγούμενη συγκατάθεση του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών.

mononews

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news