facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Challenge για την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας: Είναι “cool” να μιλάς Ελληνικά

Νέοι απ όλο τον κόσμο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα ελληνικής γλώσσας, που έχει καθιερωθεί η 9η Φεβρουαρίου, προφέρουν στα ελληνικά τις λέξεις : Δημοκρατία, φιλοσοφία, τεχνολογία, αρμονία, ενέργεια αποδεικνύοντας τελικά πως είναι “cool” να μιλάς Ελληνικά.
Η πρωτοβουλία του challenge ανήκει στην Παγκόσμια Συντονιστική Επιτροπή Ποντιακής Νεολαίας και στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, οι οποίοι καλούν νέους απ’ όλο τον κόσμο να συμμετέχουν στην προσπάθειά τους αυτή.
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να τραβήξουν σ’ ένα ολιγόλεπτο βίντεο τους εαυτούς τους, την ώρα που προφέρουν τις πέντε ελληνικές λέξεις και στη συνέχεια να αναρτήσουν την προσπάθεια τους αυτή στο Facebook με τα hashtag #Greek_language_challenge και #It_is_cool_to_speak_Greek.
Ήδη τα πρώτα βίντεο έχουν αναρτηθεί από την Δευτέρα (03.02.2020), που ήταν και η πρώτη μέρα της δράσης, η οποία σύμφωνα με τους υπεύθυνους θα ολοκληρωθεί στις 15 Φεβρουαρίου.
Μέχρι αυτή την ώρα έχουν ανταποκριθεί στο παγκόσμιο αυτό κάλεσμα νέοι από: Αρμενία, Ρωσία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ουζμπεκιστάν, Γεωργία με τους υπεύθυνους να δηλώνουν αισιόδοξοι για την συνέχεια.

newsit

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news