facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020

Ισπανίδα ΥΠΕΞ για τα μνημόνια Τουρκίας-Λιβύης: Να τηρηθεί το Διεθνές Δίκαιο

Μήνυμα για την ανάγκη σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και τήρησης των σχέσεων καλής γειτνίασης, έστειλε η υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια, απαντώντας σε ερώτηση για τα μνημόνια Τουρκίας-κυβέρνησης Τρίπολης.

«Κατά πρώτον, η ισπανική κυβέρνηση επιθυμεί τον μέγιστο σεβασμό στους κανόνες Διεθνούς Δικαίου. Αυτό είναι για μας αδιαπραγμάτευτο. Κατά δεύτερον, η Ισπανία ως μέλος της μεσογειακής οικογένειας επιθυμεί σχέσεις καλής γειτνίασης. Αυτές τις σχέσεις καλής γειτνίασης θα στηρίξει η ισπανική κυβέρνηση και αν δούμε ότι δεν υπάρχει τέτοια συμπεριφορά καλής γειτνίασης, δεν θα διστάσουμε να το πούμε σε εκείνους που φαίνεται ότι δεν είναι καλοί γείτονες» διαμήνυσε συγκεκριμένα η Ισπανίδα υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείσα περί των μνημονίων Τουρκίας-Λιβύης μετά τη συνάντησή της με τον Νίκο Δένδια στη Μαδρίτη.

Περαιτέρω σημείωσε, πως «μερικές φορές αυτό θα το κάνουμε εμφανώς, κι άλλες φορές θα το κάνουμε πιο διακριτικά, αλλά είναι μια θάλασσα, ένας χώρος που μοιραζόμαστε, και γι' αυτό χρειαζόμαστε υπεύθυνες σχέσεις καλής γειτνίασης με όλους τους γείτονες». Τρίτον, αφού δήλωσε πως η κατάσταση στη Λιβύη απασχολεί την Ισπανία, απηύθυνε έκκληση στα μέρη να κάνουν βήματα στην κατεύθυνση της σταθερότητας και μείωσης της στρατιωτικής κλιμάκωσης.

«Γι' αυτό κάνουμε μια έκκληση στις τρίτες χώρες με συμφέροντα στη Λιβύη να συμβάλουν στη λύση του προβλήματος. Να σταματήσει η στρατιωτική κλιμάκωση και να γίνει σεβαστό το εμπάργκο των όπλων, θέματα που συζητήθηκαν πρόσφατα και τα οποία εμείς υποστηρίζουμε» επισήμανε.

Κατά την αρχική της τοποθέτηση η Αράντσα Γκονθάλεθ Λάγια τόνισε πως η Ελλάδα και η Ισπανία έχουν πάρα πολλά κοινά συμφέροντα και ότι η αναθέρμανση των διμερών σχέσεων θα ωφελήσει τις κοινές ενέργειες των δύο χωρών.

news

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news