facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Μόνο ψυχιατρικοί ασθενείς επιτρέπεται να καπνίζουν σε υπαίθριους χώρους του νοσοκομείου Παπαγεωργίου

Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» που ξεκίνησαν πριν από περίπου τρεις εβδομάδες και συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Παύλου Μελά αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας ελέγχουν με τακτικές «εφόδους» στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου εάν τηρείται ή όχι η αντικαπνιστική νομοθεσία. Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας, ειδικά για τα νοσοκομεία, αναφέρει, μεταξύ άλλων, ρητά ότι στην έννοια των χώρων όπου το κάπνισμα απαγορεύεται, εμπίπτουν, ενδεικτικά, όλοι οι χώροι των νοσηλευτικών ιδρυμάτων στους οποίους περιλαμβάνονται οι ακάλυπτοι χώροι, οι ταράτσες, τα αίθρια, οι εξώστες, καθώς και οι λοιποί υπαίθριοι και ημιυπαίθριοι χώροι κλπ. Παράλληλα, διευκρινίζεται ότι το κάπνισμα επιτρέπεται στους υπαίθριους χώρους του Νοσοκομείου μόνο για τους ψυχιατρικούς ασθενείς.

Κατά τους ελέγχους, που θα συνεχίσουν να διενεργούνται πιο εντατικά το επόμενο διάστημα, σε περίπτωση που εντοπιστούν παραβάσεις λόγω ανοχής ή μη αποτροπής του καπνίσματος, θα επιβληθούν κυρώσεις και πρόστιμα, όπως προβλέπει ο νόμος. Τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία πρόστιμα είναι ιδιαίτερα αυστηρά και κυμαίνονται από 100 ευρώ ως 10.000 ευρώ, ενώ υπερδιπλασιάζονται σε περιπτώσεις υποτροπών.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έχει λάβει μέτρα για την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας και τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας μέσω της αποτροπής των δυσμενών επιδράσεων του καπνίσματος στους χώρους του.

Πέρα από τις απαραίτητες και αδιάλειπτες ενέργειες ενημέρωσης του κοινού και του προσωπικού με ανακοινώσεις και αφίσες αναρτημένες σε χώρους εντός του Νοσοκομείου, υπενθυμίζει κατά τακτά χρονικά διαστήματα την εντατικοποίηση των ελέγχων αναφορικά με την ορθή και αυστηρή τήρηση του θεσμικού πλαισίου. Υπάλληλοι της εταιρίας security του Νοσοκομείου «οργώνουν» καθημερινά τους χώρους του, απευθύνοντας συστάσεις στο κοινό.

Σύμφωνα με τους επικεφαλής του Τμήματος Εποπτών Υγείας για την εφαρμογή του σχεδίου αποτροπής καπνίσματος στο Νοσοκομείο, «η ανάρτηση σήμανσης και η λήψη λοιπών μέτρων αποτροπής, όπως η απομάκρυνση σταχτοδοχείων έγιναν άμεσα. Συγκεκριμένα, ειδική σήμανση σχετική με την πλήρη απαγόρευση του καπνίσματος υπάρχει σε αρκετά σημεία και στους αύλειους χώρους του Νοσοκομείου, προς ενημέρωση και αποτροπή του καπνίσματος. Επιπλέον, γίνεται διανομή ενημερωτικού υλικού και αναμνηστικών δώρων με προβολή αντικαπνιστικών μηνυμάτων στο κοινό».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news