facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020

Σάμος: Αποκλεισμό της νέας δομής και προσφυγή στο ΣτΕ για τις επιτάξεις συναποφάσισαν οι δύο δήμοι

Τον αποκλεισμό από κοινού της υπό κατασκευή νέας, κλειστής δομής στη θέση Ζερβού Μυτιληνιών, με πανσαμιακή κινητοποίηση την ίδια ημέρα και σε ώρα που θα αποφασίσουν αποφάσισαν να εισηγηθούν στα έκτακτα Δημοτικά Συμβούλια που θα συγκληθούν την Τετάρτη οι δήμαρχοι Ανατολικής Σάμου, Γιώργος Στάντζος, και Δυτικής Σάμου, Αλέξανδρος Λυμπέρης.

Στην κοινή σύσκεψή τους απόψε στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σάμου, με τη συμμετοχή όλων των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του δήμου Ανατολικής Σάμου, αντιδημάρχων και των δύο δήμων και του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ανατ. Σάμου, Γιώργου Κολλάρου, αποφασίστηκε και η από κοινού κατάθεση προσφυγής και αίτησης αναστολής στο ΣτΕ κατά της με αριθμό 1311/2020 υπουργικής απόφασης για τις επιτάξεις στα νησιά, καθώς και κάθε άλλης συναφούς διοικητικής πράξης που αφορά τις νέες δομές.

Οι δύο δήμοι δηλώνουν εκ νέου πως:

1. Δεν αποδέχονται και απορρίπτουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για τη δημιουργία στο νησί υπερδομής φιλοξενίας μεταναστών-προσφύγων. Απαιτούν την κατάργηση της Π.Ν.Π. που αφορά τις επιτάξεις στην περιοχή Ζερβού.

2. Βασικός στόχος και αίτημά τους είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός του νησιού από πρόσφυγες και μετανάστες με μεταφορά τους στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις ευρωπαϊκές χώρες που επιθυμούν.

3. Αποδέχονται μόνο μικρή δομή πρώτης υποδοχής, καταγραφής και ταυτοποίησης στο νησί της Σάμου με οριστική διακοπή λειτουργίας και κλείσιμο του υφιστάμενου ΚΥΤ της πόλεως Σάμου. Ζητούν, τέλος, να δοθούν από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου άμεσα γραπτές εγγυήσεις για το κλείσιμο και την παραχώρηση κατά κυριότητα του χώρου στον δήμο Ανατολικής Σάμου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος, Πέτσας, είχε ξεκαθαρίσει πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης για κλειστές δομές προχωρά και τα έργα για την κατασκευή τους αρχίζουν ή συνεχίζονται αυτή την εβδομάδα.

naftemporiki

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news