facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2020

Γεραπετρίτης για Μουτζούρη: Δεν μπορεί να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων

Ιδιαίτερη ντροπή δήλωσε πως αισθάνεται ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης για τα επεισόδια σε Χίο και Λέσβο και την επίθεση που δέχθηκαν άνδρες των ΜΑΤ σε ξενοδοχείο στη Χίο την ώρα της ανάπαυλας τους . «Δεν αντιλαμβάνονται τι σημαίνει αξία του ανθρώπου. Τι σημαίνει ζωή και η ακεραιότητα της κοινωνίας. Έριχναν ρουκέτες απέναντι σε ανθρώπους. Χρησιμοποίησαν βόμβες μολότοφ. Εμπόδισαν νοσοκομειακό του ΕΚΑΒ να μεταφέρει τραυματίες. Αισθάνομαι ιδιαίτερη ντροπή για όλα αυτά με όλη την κατανόηση που μπορεί να έχω για την τοπική κοινωνία. Και δεν μπορώ να δεχθώ ότι οι καθημερινοί άνθρωποι μπορούν να εξωθηθούν σε τέτοιες ενέργειες» είπε ο υπουργός Επικρατείας.

«Ο νόμος θα εφαρμοστεί απολύτως, το σχέδιο θα συνεχίσει να αναπτύσσεται» πρόσθεσε για το προσφυγικό. Σε ό,τι αφορά την απονομή των ευθυνών «για όσα ντροπιαστικά έγιναν τις τελευταίες ημέρες θα κινηθεί η προβλεπόμενη από τον νόμο δικαστική διαδικασία. Αν ο οποιοσδήποτε δεν μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει η στοχοποίηση ενστόλων, τότε λυπούμαι πάρα πολύ αλλά βλέπω μια σοβαρότατη διάβρωση της κοινωνίας» πρόσθεσε ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με όσα έχουν συμβεί με τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη, ο κ. Γεραπετρίτης είπε πως «ο κ. περιφερειάρχης εκλήθη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό να παραστεί στην σημερινή σύσκεψη. Ήταν ο μόνος ο οποίος προκλήθηκε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ακριβώς για να υπάρξει καταλαγή στα ζητήματα αυτά. Στη συνέχεια ο ίδιος ο περιφερειάρχης επικοινωνώντας πολλαπλώς επεδίωξε ουσιαστικά να θέσει με τρόπο εκβιαστικό τον τρόπο με τον οποίο θα παραστεί θεωρώντας ότι θα έπρεπε πρώτα να υπάρξει αποχώρηση των δυνάμεων τάξης οι οποίες βρίσκονται στο νησί έτσι ώστε να παρασταθεί. Δεν αναφέρομαι στον ανοίκειο τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκε αλλά στο γεγονός ότι οι ταγοί του δημοκρατικού πολιτεύματος που έχουν εκλεγεί για να υποστηρίξουν την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό συμφέρον δεν είναι δυνατόν να είναι μεταξύ εκείνων οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή υποκίνησης εγκληματικών πράξεων».

«Ο ίδιος οφείλει να είναι πρώτα απ' όλα άνθρωπος της καταλαγής» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Επικρατείας εξήγησε ότι ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του παραμένουν ανοιχτοί σε όποιο διάλογο μπορεί να υπάρξει με τις τοπικές κοινωνίες και τόνισε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης για το προσφυγικό πρέπει να εφαρμοστεί καθώς ήταν το μοναδικό που κατατέθηκε στην δημόσια διαβούλευση και μπορεί να οδηγήσει στην αποσυμφόρηση των νησιών.

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news