facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020

Κορωνοϊός: Ραγδαία η εξάπλωσή του στην Ιταλία - Κρούσματα και σε Φλωρεντία και Σικελία

Κρούσματα κορωνοϊού καταγράφονται στην κεντρική και νότια Ιταλία. Ένας επιχειρηματίας που ταξίδεψε στην Κίνα διαγνώσθηκε θετικός στον ιό στην Φλωρεντία.

Εξάλλου μία τουρίστρια με καταγωγή από την πόλη Μπέργκαμο της Λομβαρδίας που επίσης έχει μολυνθεί από τον κοροναϊό εισήχθη σε νοσοκομείο στο Παλέρμο της Σικελίας. Τέθηκε σε καραντίνα όλο το γκρουπ των συνταξιδιωτών της.

Στο μεταξύ η ιταλική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι σχολικές εκδρομές σταματούν τουλάχιστον μέχρι τις 15 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τον Τύπο, η αύξηση των κρουσμάτων μπορεί να συνεχιστεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αν τα μέτρα που ελήφθησαν αποδειχθούν αποτελεσματικά, να περιοριστεί αμέσως μετά.

Μέχρι στιγμής τα κρούσματα που έχουν επιβεβαιωθεί σε όλη την Ιταλία είναι 272 ενώ 7 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Συγκεκριμένα μέχρι τώρα έχουν επιβεβαιωθεί: Λομβαρδία: 206 (Βόρεια Ιταλία), Βένετο: 38 (Βόρεια Ιταλία), Αιμίλια-Ρομάνα: 21 (Βόρεια Ιταλία), Πιεμόντε: 3 (Βόρεια Ιταλία), Μπολτσάνο: 1 (Βόρεια Ιταλία), Ρώμη: 3 (Κεντρική Ιταλία)

Σταματά το καρναβάλι της Βενετίας;

Παράλληλα, ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του, καθ΄όλη την επόμενη εβδομάδα. Ένα προληπτικό μέτρο για να αποφευχθεί η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, επίσης, είναι πιθανό να ακυρωθούν πολλές από τις κεντρικές εκδηλώσεις του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Και στην περιφέρεια Φριούλι Βενέτσια Τζούλια, με πρωτεύουσα την Τεργέστη, από αύριο μέχρι και το τέλος του μήνα θα παραμείνουν κλειστά τα πανεπιστήμια, όπως και οι μικρές και μεγάλες βιβλιοθήκες της περιοχής.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κορωνοϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.

Νότια Κορέα: Στα 977 τα κρούσματα - 10 οι νεκροί

Την ίδια ώρα, εντείνεται η ανησυχία των ειδικών για τη Νότια Κορέα, τη χώρα με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού εκτός Κίνας.

Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, όπως τον μετέδωσε το CNN, τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα έφτασαν τα 977 ενώ οι νεκροί από τον φονικό ιό ανέρχονται σε 10.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων της Νότιας Κορέας τις τελευταίες ώρες καταγράφηκαν συνολικά 84 νέα κρούσματα.

Ανάμεσα στους τελευταίους νεκρούς βρίσκεται μια 60χρονη γυναίκα η οποία ήταν μέλος της θρησκευτικής κοινότητας Shincheonji.

Κατά πληροφορίες τουλάχιστον έξι από τους ασθενείς νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news