facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2020

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Εκπλήσσομαι με το θράσος σας, οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης είναι μετρήσιμες

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση της Βουλής για τα εργασιακά.

«Εκπλήσσομαι με το θράσος σας, διότι οι ευθύνες της δικής σας κυβέρνησης είναι μετρήσιμες, το κόστος το χρεώνεστε εσείς. Και είναι ένα κόστος πολλών δεκάδων δισεκατομμυρίων» ανέφερε από το βήμα του Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός μίλησε για τις κλαδικές συμβάσεις και την επέκτασή τους, στην οποία αναφέρθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Γνωρίζετε ότι υπάρχει νομοθεσία που ορίζει ότι για να επεκταθεί μία κλαδική σύμβαση πρέπει να πιστοποιηθεί ότι οι επιχειρήσεις αντιπροσωπεύουν το 50% και στη συνέχεια πρέπει να τεθεί υπ΄όψη του Ανώτατου Συμβουλίου Εργασίας. Αυτή είναι η διαδικασία. Δεν πρέπει να έχουμε το προηγούμενο συμβάσεις που δεν τηρούσαν τη διαδικασία να τίθενται ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας».

«Αναφερθήκατε για τους ελέγχους στην Τράπεζα Πειραιώς» συνέχισε ο κ. Μητσοτάκης. «Έρχεστε με αυτόν τον ανεύθυνο τρόπο να εκθέσετε τους ελεγκτές και να προσβάλλετε τη διαδικασία» είπε απαντώντας στην αναφορά του κ. Τσίπρα στην τράπεζα και τις απολύσεις εργαζομένων.

Ο πρωθυπουργός έκανε εκτενή αναφορά και στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για «υποβάθμισή του από την κυβέρνηση.

Χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μητσοτάκης: «Αυξήθηκαν οι έλεγχοι που έκανε το ΣΕΠΕ το 2019, αυξήθηκαν τα πρόστιμα, αυξήθηκαν οι έλεγχοι που έκανε το ΕΦΚΑ».

Μάλιστα ο πρωθυπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση για προεκλογική «αδράνεια» του ΣΕΠΕ πριν τις τριπλές εκλογές τον Μάιο και τον Ιούλιο.

«Μου κάνει εντύπωση πόσο μειωμένοι ήταν οι έλεγχοι τον Μάρτιο του 2019, τον Απρίλιο του 2019, τον Μάιο του 2019, ενώ μετά τις εκλογές διπλασιάστηκαν. Μάλλον είναι σύμπτωση».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε και τον Βάσιμο Λόγο Απόλυσης:

«Αναφερθήκατε στο ζήτημα του Βάσιμου Λόγου Απόλυσης. Με βάση την ευρωπαϊκή πρακτική ισχύουν δύο τρόποι:

  • Αναιτιολόγητη απόλυση
  • Αιτιολογημένη απομάκρυνση

με πολλές περιπτώσεις να καταλήγουν στα δικαστήρια. Βασικός λόγος που καταργήθηκε είναι ότι οι εργαζόμενοι δεν ήθελαν να εμφανίζεται στο ΕΡΓΑΝΗ η αιτία απόλυσης».

Τέλος ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τους νέους επιστήμονες αλλά και στην απορροφητικότητα των κονδυλίων του ΟΑΕΔ.

«Για το πρόγραμμα για τους 5.500 επιστήμονες που απασχολήθηκαν για 1 χρόνο στο Δημόσιο και μας ζητάτε να παραταθεί η σύμβαση. Αυτές είναι άκυρες. Αν υποθέτουμε ότι έχουμε κονδύλια και απασχολούμε τους επιστήμονες στο Δημόσιο, όχι για να τακτοποιηθούν αλλά για εμπειρία έχουμε 2 επιλογές:

Να προσφέρουμε ένα δεύτερο έτος ή να ξεκινήσουμε ένα άλλο πρόγραμμα για άλλους νέους εργαζόμενους.

Σταματήστε να κοροϊδεύετε την νεοελληνική κοινωνία. Τους λέγατε μην ανησυχείτε θα βγούμε και θα σας τακτοποιήσουμε.

Όσο για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ: εσείς που νοιάζεστε για την ανεργία δεν μπορούσατε να απορροφήσετε τα κονδύλια του ΟΑΕΔ όλα τα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

newsbeast

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news