facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Νέος πονοκέφαλος για την ΕΛ.ΑΣ. οι... γλεντζέδες φρουροί προσφύγων της Κω

Νέο μεταμεσονύκτιο «γλέντι» αστυνομικών (σσ. αυτή τη φορα ενστόλων που υπηρετούν στο Κεντρο Υποδοχής Αλλοδαπών στην Κω) απασχολεί την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ .

Λίγες ημέρες μετά τον άγριο ξυλοδαρμό αστυνομικών και την αρπαγή οπλισμού τους σε μπαρ στο Γκάζι που προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων, ενα νέο συμβάν με έκνομη συμπεριφορά αστυνομικών στη διάρκεια νυκτερινής διασκέδασης στην πρωτεύουσα του ακριτικού νησιού, δημιουργεί περαιτέρω προβληματισμό σε ανώτατους αξιωματικούς.

Με τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί να επιτηρούν τους πρόσφυγες, να δηλώνουν «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ, να επισκέπτονται νυκτερινό κέντρο με στριπ σώου , να παραπλανούν τους υπευθύνους του μαγαζιού , να αφήνουν απλήρωτους λογαριασμούς κι ύστερα να προχωρούν σε σειρα ψευδών αναφορών στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ για να εξαϋλώσουν τα «ίχνη» τους.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το ξημέρωμα της 16ης Φεβρουαρίου με πρωταγωνιστές δύο αστυνομικούς που προέρχονταν από υπηρεσίες της Πελοποννησου και της Μακεδονίας κι οι οποίοι είχαν μετατεθεί στο ακριτικό νησί για την υποβοήθηση του μεταναστευτικού.

Συμφωνα με αναφορές υψηλόβαθμων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ οι δύο αστυνομικοί επισκέφθηκαν το μπαρ με χορευτικό σοου και δήλωσαν στον ιδιοκτήτη ότι ανήκουν στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας .

Αρχικά φέρεται -σύμφωνα με μαρτυρίες- να προχώρησαν σε ορισμένους προσχηματικούς ελέγχους εγγράφων που προσκόμισε ο ιδιοκτήτης . Κι ακολούθως κάθισαν σε τραπέζι για να απολαύσουν την βραδυά, παρήγγειλαν ποτά και φαινεται να επιζήτησαν την συντροφιά γυναικών που εργάζονταν στο εν λόγω κατάστημα. Κάποια στιγμή η συμπεριφορά τους αλλά και η άρνησή τους να πληρώσουν τον λογαριασμό -σύμφωνα με τους ισχυρισμούς μαρτύρων- προκάλεσε την αντίδραση των υπευθύνων του καταστήματος που κάλεσαν το «100».

Οι αστυνομικοί στο τηλεφωνικό- επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ ζήτησαν να μιλήσουν με τους αστυνομικούς – επισκέπτες του νυκτερινού κέντρου . Κι ενας από αυτούς επανέλαβε και στους συναδέλφους του τον ισχυρισμό ότι ανήκει στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.

Ακολούθως οι δύο αστυνομικοί έσπευσαν να εξαφανισθούν με το όχημά τους. Ομως οι υπάλληλοι του νυκτερινού κέντρου φαίνεται να συγκράτησαν τον αριθμό του αυτοκινήτου τους. Κι έτσι η ΕΛ.ΑΣ έφθασε στην ταυτοποίησή τους και στη σύλληψή τους στο ξενοδοχείο που είχαν καταλύσει.

Οι δύο αστυνομικοί κατηγορούνται για απάτη, παραβαση καθήκοντος κι αντιποίηση αρχής, με τους ίδιους ν αρνούνται τμήμα των κατηγοριών.

tanea

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news