facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 2020

Δένδιας: Πάρτε πίσω τους μετανάστες - Τσαβούσογλου: Δεν μπορούμε να τους κρατήσουμε

Την έντονη ενόχληση της Ελλάδας για όσα συμβαίνουν στον Έβρο και τα νησιά μετά την απόφαση της Τουρκίας να επιτρέψει την πρόσβαση στα σύνορα με τη χώρα μας σε παράνομους μετανάστες διατύπωσε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας στον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, οι δύο υπουργοί είχαν μακρά τηλεφωνική επικοινωνία το βράδυ της Παρασκευής, μετά και την ελληνική άρνηση στο τουρκικό αίτημα για επίκληση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ μετά τον θάνατο δεκάδων Τούρκων στρατιωτικών στην Ιντλίμπ.

Κατά πληροφορίες, στις αιτιάσεις του Νίκου Δένδια ότι η Τουρκία πρέπει να ανακαλέσει την απόφασή της για τους παράνομους μετανάστες, ο Τσαβούσογλου έφτασε στο σημείο να υποστηρίξει ότι η Αγκυρα δεν μετακινεί οργανωμένα, ούτε τους παροτρύνει να φτάσουν στην Ελλάδα. «Απλα ειναι μεγάλο το μεταναστευτικό πρόβλημα και δεν μπορούμε να τους ελέγξουμε» επιχειρηματολόγησε κατά τις ίδιες πληροφορίες ο Τσαβούσογλου μιλώντας στον Δένδια.

Επιπρόσθετα, ο Ελληνας υπουργός αιτιολόγησε το βέτο στην επίκληση του άρθρου 4 του ΝΑΤΟ με βάση την άρνηση της Τουρκίας να δεχτεί τη συμπερίληψη στη δήλωση του ΝΑΤΟ των υποχρεώσεών της για το μεταναστευτικό όπως απορρέουν από τη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας το 2016.

Για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό ο κ. Δένδιας επικοινώνησε επίσης με τους ομολόγους του, της Αυστρίας κ. Τσαλενμπεργκ, Βουλγαρίας κ. Ζαχαρίεβα και των Σκοπίων κ. Ντιμιτρόφ.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news