facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020

Αυστραλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις σβήνουν τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η ανατολική ακτή της Αυστραλίας καλωσόρισε σήμερα τις μεγαλύτερες νεροποντές που δέχθηκε για χρόνια, οι οποίες κατάσβεσαν μερικές από τις πιο καταστροφικές, αλλά και μεγάλης διάρκειας δασικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα.

Με τις βροχοπτώσεις, η κατάσταση έγινε καλύτερη και για τους αγρότες που ταλαιπωρήθηκαν από τις πυρκαγιές, σε δύο πολιτείες.

Μόνο στο Σίδνεϊ έπεσαν περισσότερα από 60 χιλιοστά βροχής κατά το τελευταίο 24ωρο, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι την Δευτέρα θα δεχθεί 360 χιλιοστά βροχής.

Οι αρμόδιες αρχές στη Νέα Νότια Ουαλία (NSW RFS) δήλωσαν χθες, ότι ο συνολικός αριθμός των πυρκαγιών σε ολόκληρη την χώρα μειώθηκε κατά 20, μέσα σε μία ημέρα.

Για πρώτη φορά μέσα στους πρόσφατους μήνες, δεν εκδόθηκαν προειδοποιήσει για φωτιές, ενώ τα ενεργά μέτωπα μειώθηκαν στα 42, που είναι λιγότερα από το 50% του μέγιστου αριθμού πύρινων μετώπων που έχει καταγραφεί.

Η Βρετανία θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας

Η Βρετανία θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας στην Αυστραλία και κυρίως στην έκτακτη συλλογή σπόρων φυτών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα.

Επιστήμονες από του βασιλικούς βοτανικούς κήπους (Royal Botanic Gardens at Kew) στο Λονδίνο θα βοηθήσουν στην συλλογή των σπόρων στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από τις θαμνώδεις πυρκαγιές.

Οι σπόροι που θα συλλεχθούν θα αποθηκευτούν στην τράπεζα σπόρων που υπάρχει στην Βρετανία (Millennium Seed Bank -MSB).

Οι σπόροι φυλάσσονται σε αεροστεγή γυάλινα βάζα και σε υγεία θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια μιας νέας γενιάς φυτών, στα επόμενα χρόνια.

protothema

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news